След фурора на европейското първенство по вдигане на тежести в

...
След фурора на европейското първенство по вдигане на тежести в
Коментари Харесай

Иван Иванов: Можем да вземем 2-3 медала на световното

След фурора на европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана през май, когато страната ни завоюва 5 трофеи и приключи първа по медали, щангистите ни могат да се целят в поне две отличия от международното състезание в Богота, Колумбия.

Това съобщи пред  bTV треньорът на националния тим – Иван Иванов: 

" Ако всичко е обикновено и съумеят да осъществят това, което са правили на тренировки – българският отбор може умерено да се върне с два, даже три медала. “

Вчера персоналният треньор на Карлос Насар – Илиан Илиев, ненадейно умря. Тъжната новина обаче няма да попречи на международния първенец, уверен е Иван Иванов: 
 Внезапно умря треньорът по повдигане на тежести Илиан Илиев Внезапно умря треньорът по повдигане на тежести Илиан Илиев
" Аз мисля, че е душевен резистентен и ще се оправи с този случай, който е много безразсъден. “
 Карлос Насар тласка 8 кг над международния връх Карлос Насар тласка 8 кг над международния връх
Надпреварата в колумбийската столица започва на 5 декември, а България ще бъде показана от 9 тежкоатлети: 2 при дамите и 7 при мъжете. Състезанието е първото от олимпийската подготовка за присъединяване на Игрите в Париж 2024 г.

" Не е жизненоважно, само че към този момент ще се види кои ще са " играчите " за самата олимпиада. При момчетата на 100% оптимално можем 3 квоти. При девойките – в този момент ще участваме на международното единствено с две. Една квота, че даже и две при девойките - мисля, че можем да мечтаем да реализираме. ", съобщи треньорът Иван Иванов.

Националният тим организира своята заключителна част от подготовката на високопланинската база " Белмекен ", защото надморската височина е съвсем идентична с мястото на провеждането на международното състезание – Богота:

" От края на декември сме на " Белмекен ", на високо. Мисля, че момчетата са се приспособили към това надморско ниво. Няма да им повлияе негативно. “, добави Иванов.

Основните очаквания за оценки на международното състезание са свързани с Карлос Насар, Дейвид Фишеров, Божидар Андреев и Ангел Русев.

" Всичко допустимо ще създадем, с цел да имаме едно сполучливо съревнование. От 4 години насам вършим сполучливи надпревари всички, ще се опитаме да създадем такова и тази година. Винаги е вероятен орден в дуела. Винаги е допустимо всички да се случи. Двама съперници имам виетнамци, както и един тайландец. Доста мощни, единият е олимпийски първенец за кадети. ", показа Ангел Русев, който ще се състезава в кат. до 55 кг.

" Мечтата е доста мощна още от детинство – моята фантазия за олимпиада е доста мощна. На европейското станах първи и се надявам в този момент, на международното, да взема орден.`, разяснява още той.

С престоите на обособени летища – националният тим ще има близо 30-часово пътешестване до Богота, където ще се организира международното състезание по повдигане на тежести.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР