След ежедневни катастрофи столичани искат светофар на оживено кръстовище. Несъобразена

...
След ежедневни катастрофи столичани искат светофар на оживено кръстовище. Несъобразена
Коментари Харесай

След ежедневни катастрофи столичани искат светофар на оживено кръстовище

След ежедневни произшествия столичани желаят светофар на оживено кръстовище. Несъобразена скорост и понижена видимост са част от предпоставките за произшествията, настояват хората и упорстват там да бъде подложен светофар. Жители на квартал " Манастирски ливади " са подавали десетки сигнали, предава Нова тв.

На кръстовището сред бул. " Тодор Каблешков " и ул. " Родопски извор " всекидневно стават пътни произшествия, а през последната седмица на мястото са се случили две тежки произшествия.

" По пътното платно съвсем постоянно има паркирани коли, които основават проблеми за видимостта. " Родопски извор " е една от централните артерии за вход и излаз на квартала, който има доста неприятна инфраструктура. Създават се извънредно неприятни обстановки. Най-големият проблем е, че скоростта не постоянно е съобразена. Има запалянковци и фенове на високите скорости, както и мотористи. А кварталът е най-вече с младежи с деца. Нашият зов е да се сложат повече пешеходни пътеки и да има по-висок надзор. Подаваме сигнали за този проблем от години, за жалост, не постоянно откликват ", споделя Нели, която живее в квартала.

" Мястото е проблематично, огромна част от хората имат връзка с мен. Винаги, когато има сигнал, виждам да се отзова бързо.Относно кръстовището - още преди година съм разговарял с сътрудниците от Дирекция " Анализ на трафика ", към този момент имаме направен план за цялостна смяна на кръстовището на двете улици. Ще бъдат построени пешеходни пътеки и светофари, с цел да понижим заплахата при излизането от квартала и пресичането ", изясни зам.-кметът на регион " Витоша " Кънчо Кънев.

Остава планът да бъде координиран с експлоатационните сдружения. Според Кънев той ще се осъществя до 6-7 седмици.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР