След две години задръствания на пристанищата и недостиг на контейнери

...
След две години задръствания на пристанищата и недостиг на контейнери
Коментари Харесай

След 2-годишната лудница в корабоплаването, ситуацията започва да се обръща

След две години тапи на пристанищата и дефицит на контейнери за превоз на артикули, наподобява, че в този момент нещата потеглят в по-нормален темп. Износът от Китай се забавя, търсенето от западните стопански системи понижава.

Цените за транспорт на артикули, които счупиха върхове в разгара на пандемията, спадат бързо. И контейнерните транспорти по маршрутите сред Азия и Съединени американски щати също са намалели.

Според основният изпълнителен шеф на логистичната платформа Container xChange Кристиан Рулофс " търговците на дребно и по-големите купувачи или спедитори са по-предпазливи във връзка с вероятностите във връзка с търсенето и поръчват по-малко ", представен от cnbc.

По данни на консултантска компания Drewry - основен индикатор за цените на контейнерите, 12- метров резервоар за транспорт на артикули коства 3 689 $, което е с 64% по-малко в съпоставени със същия интервал на предходната година. Текущата цена е доста по-ниска от рекордно високите цени от над 10 000 по време на пандемията, само че към момента остава със 160% по-висока от равнищата преди пандемията от $1 420.

Според Drewry цените за товари по главните направления също са паднали. Разходите за направления като Шанхай-Ротердам и Шанхай-Ню Йорк са намалели с до 13%. Падащите цени за товари са свързани с " внезапен спад " на контейнерните транспорти съгласно Nomura Bank.

Тенденциите в логистиката и веригите за доставки от последните две години са се обърнали, разясняват логистичните компании. През този интервал дефицитът на контейнери е непрекъснат, поради закъснения в пристанищата, наранени от блокиране и възходящо търсене, само че в този момент търсенето на контейнери понижава, надлежно и цените им.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР