След четири години таксата, популярна повече като данък смет, ще

...
След четири години таксата, популярна повече като данък смет, ще
Коментари Харесай

Коренно променят начина на изчисление на данък смет

След четири години таксата, известна повече като налог " боклук ", ще се промени радикално, плануват измененията в Закона за локалните налози и такси, които ще се разискват на днешното съвещание на съвета за тристранно съдействие.

Бизнесът желае такса " боклук " да се дефинира съгласно количеството боклуци
 
Според плана на финансовото министерство новият измерител за таксата ще бъдат или изхвърлените специфични торби в контейнера, или броят на живеещите в избран парцел. Поддържането на публичните пространства, което също се прави с парите от такса " боклук ", ще се дефинира по три метода - съгласно броя на ползвателите на услугата в парцела, съгласно разгънатата или незастроена повърхност на парцела, или съгласно броя на лицата с непрекъснат адрес в него, само че измененията плануват остойностяването на тези действия да си остане и по настоящия ред.
 
Предвижда се и таван от 20% за повишаването на таксата в идващите пет години след 2021 година Към момента таксата се дефинира съгласно площта на употребените парцели и се мери в промили по отношение на цената им, което на процедура трансферира по-голямата тежест към бизнеса.

Колко надълбоко ще бърка в джоба ни такса " боклук ", в случай че " замърсителят заплаща "?
 
През миналите няколко години това беше неведнъж напомняно от работодателските организации, само че решението за смяна беше отлагано поради резултата на влияние. Със средствата от такса " боклук " се правят сметосъбирането, сметоизвозването, почистването на публичните площи, зимното и лятното почистване.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР