След близо два часа дебати и много условия и парламентарната

...
След близо два часа дебати и много условия и парламентарната
Коментари Харесай

С много условности достъпът до парламента с COVID сертификат върви към решение

След близо два часа диспути и доста условия и парламентарната правна комисия (след като в сряда бе утвърдено от здравната) одобри проектоерешение в Народното събрание да се влиза единствено със документ за COVID-19 (за имунизиране, преболедуване, антитела и тестване).

С това след няколко полемики и отлагания депутатите са напът да вземат дефинитивно решение, защото следва окончателното гласоподаване в зала. Отсега обаче е известно, че предстоят нови разногласия и взаимни офанзиви.

Тон за това дават главно " ИТН " и " Възраждане ". Ива Митева (депутат от партията на Слави Трифонов) предложи на правната комисия промени, които обаче останаха за разискване в пленарната зала: да не се желае документ за Народното събрание на медиите и хората, които идват като посетители, сътрудниците на депутатите да не си заплащат тестванията. Тя повдигна и въпроса по какъв начин ще се постъпи, в случай че даден народен представител без документ за COVID-19 откаже да се изследва на входа на Народното събрание.

В този дух бе и изявлението на Петър Петров от " Възраждане ", който дефинира, че в противоконституционно да се лимитира достъпът на депутатите до Народното събрание. Партията с водач Костадин Костадинов има намерение да внесе проекторешение, с което да анулира признатите от здравната и правната комисия правила. " Възраждане " готви и митинг против Коронавирус ограниченията през идната седмица.

Митева означи още, че не депутатите би трябвало да вземат решение за достъпа до постройката, в която работят, а това следвало да бъде регламентирано от министъра на опазването на здравето.

Провеждането на съвещанието на правната комисия бе затруднено и от ГЕРБ-СДС, които още веднъж означиха, че опонира на разпоредбите тяхното предложение за Коронавирус документите да не бъде обсъждано.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР