След 30-40 години човечеството ще намери лекарство срещу рак, след

...
След 30-40 години човечеството ще намери лекарство срещу рак, след
Коментари Харесай

След 200 години ще ни забраняват да живеем вечно със закон


След 30-40 години човечеството ще откри лекарство против рак, по-късно ще открие тайните на безсмъртието, а след двеста години ще се наложи със закон да ни не разрешават да живеем постоянно, твърди създателят на Alibaba Джек Ма, представен от РИА Новости.

По думите му в този момент ползата на прогресивното човечество лежи в региона на проучването на човешкото тяло.

„ Първата софтуерна гражданска война освободи силата на хората – ние открихме, че машините са по-силни от хората. Втората гражданска война редуцира дистанциите – научихме се да летим на Луната, да бягаме по-бързо.

Сегашната гражданска война освобождава вашия мозък, вашия разум. Машините ще бъдат умни, само че за предходните 300 години човек е употребявал очи и технологии – движеше ни любознанието, желанието да полетим на Лунат, да забележим галактиката “, декларирал Ма на икономическия конгрес в Астана.

„ С наличните технологии и данни в околните 30-40 години човек ще разкодира човешкото тяло, ще живеем по-дълго, ще решим казуса с рака. Може би след 200 година ще има закон, че нито един човек не трябва да живее повече от 200 години “, прибавя китайският милиардер.

Мечтите трансформират всичко

„ Изминали са хиляди години, доста нови стопански системи са зародили, само че има едно нещо, което в никакъв случай не се трансформира – това са хората, които нещо трансформират в своя живот. Не технологиите са тези, които трансформират, а фантазиите, които лежат в основата на технологиите. Те трансформират всичко. Предприемаческият дух трансформира всичко “, споделя Джек Ма.

За последните години интернет е преобразил света и скоро промените ще станат още по-забележими, счита създателят на Alibaba. „ Например към 1,8 милиарда души са се родили след 80-те години. Това е по този начин нареченото интернет потомство. Те желаят нещо ново “, споделя той.

По думите му роботите постоянно ще бъдат по-умни от хората, само че не трябва да се опасяваме от това. „ Те в никакъв случай не спят, не са мързеливи, в никакъв случай нищо не не помнят, по-бързо считат, не им е належащо нищо от това, което е належащо на индивида. Единственото, от което се нуждаят, това е електричество. Компютърът постоянно ще печели “, споделя той.

„ Когато е настъпила първата софтуерна гражданска война, всички са се страхували, че машините ще заемат всички работни места, не – те са основали нови. Новата промишлена гражданска война също ще сътвори нови работни места. Затова включете своето въображение “, прибавя китайският предприемач.

Джек Ма признава, че нищо не е знаел за компютрите, когато е почнал своя интернет бизнес, а единствено получавал известия на електронната поща и употребил търсачката. „ Само наподобява, че ни ръководят технологии. Не, ние постоянно можем да си купим технологии “, заключава той.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР