Много скоро развитието на технологиите ще позволи на човека да

...
Много скоро развитието на технологиите ще позволи на човека да
Коментари Харесай

До 200 години компютрите ще ни позволят да живеем вечно

Много скоро развиването на технологиите ще разреши на индивида да трансформира тялото си или да се отхвърля от него в интерес на безконечен живот във тип на стратегия, написа The Telegraph.

Професор от Израел счита, че става дума за 200 години, а лекар от Кеймбридж показва условията към компютрите, които ще заменят мозъка.

За двеста години представителите на човечеството ще могат да станат киборги и да победят гибелта, споделя проф. Ювал Ноа Харари от Еврейския университет в Йерусалим. Според него такава крачка ще бъде най-голямата в еволюцията след появяването на живота на Земята преди милиарди години.

„ Смятам за евентуално, че в идващите 200 години Хомо сапиенс ще могат да се трансфорат в някаква концепция или божествена същина посредством биологични операции или благодарение на генно инженерство, или посредством основаването на киборги – отчасти с жива плът или без нея “, споделя професорът.

Според него човечеството се движи от устрема за задоволеност и хората просто няма да могат да устоят пред опцията да получат нови качества благодарение на технологиите или генното инженерство.

Невробиологът Ханана Критчлоу от Кеймбриджкия университет също счита, че един ден компютърът ще даде опция на индивида да живее постоянно. Това ще се случи, когато хората съумеят да основат машина, съпоставима по равнище на трудност с човешкия мозък.

„ Човекът ще може да живее в компютър. Смятам, че това кардинално е допустимо “, споделя доктор Критчлоу. Според нея, когато компютрите станат задоволително мощни, ще се появи опция разсъдъкът на индивида да се конфигурира в тях. Всъщност разсъдъкът съставлява цялост от електрически сигнали сред невроните, отбелязва ученият.

По думите ѝ за консолидираното на личността в машина е належащо компютърът да може да пресъздаде всички връзки от мозъка на индивида. „ Ако имахме компютър, който да може да пресъздаде тези 100 трилиона кръстосани съединения, то това би било това, което прави нашата същина “, споделя тя.

Д-р Критчлоу акцентира, че за мозъка са значими всички невронни съединения. Тя опровергава изказванието, че човек употребява капацитет единствено от 10% на мозъка. Според нея става дума за това, че в нормален режим този човешки орган работи „ на ниски обороти “, усилвайки единствено активността на областите, които са нужни за избрани задания в несъмнено време.

Както отбелязва Критчлоу, в случай че мозъкът постоянно работеше 100%, това би „ изгърмяло бушоните “.

„ Мозъкът тежи към 1,5 кг. Това е към 2% от масата на тялото. И освен това той използва към 20% от цялата сила – споделя Критчлоу. – Ако вашият мозък се използваше от самото начало, това би гръмнало бушоните. Вашият мозък се е научил да работи на ниски обороти. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР