След 3 години мълчание: Айри Мурад с първа изява на

...
След 3 години мълчание: Айри Мурад с първа изява на
Коментари Харесай

ШАШМА: Опитаха да преметнат Общинския съвет в Пловдив

След 3 години безмълвие: Айри Мурад с първа изява на сесия

С подправен документ съдружие „ Всички дружно за една идея ” се опита да провежда благотворителен концерт, откакто получи разрешението на градския парламент да употребява гратис спортната зала " Колодрума ". Афишите за концерта с присъединяване на Николина Чакърдъкова към този момент са разлепени из целия град. Наемът за осъществяване на концерти на Колодрума е 9000 лв.. Както „ Марица ” писа, представителите на сдружението на няколко сесии агитираха съветниците за залата, твърдейки, че със събраните пари ще оказват помощ на деца, лишени от наставнически грижи.

Предложението за безвъзмездното прилагане на " Колодрума " беше направено от съветника от Реформаторски блок Айри Мурад. От сдружението бяха приложили документално предписание, че българският комитет на ЮНЕСКО поема благотворителния концерт под своя патронаж и даже отпуска 14 500 лв. хонорар за присъединяване на Николина Чакърдъкова. В писмото, подписано от показания като " основния секретар " Венцислав Манчовски, се споделя още, че за тази поддръжка са известени кабинетите на президента, Министерският съвет и Народното събрание, чийто ръководител Цвета Караянчева също е патрон на акцията за събиране на средства за сираци.

Измамата с подправен документ беше огласена в залата от ръководителя на Общинския съвет Савина Петкова. Тя оповести, че въпросният Венцислав Манчовски не е основен секретар на ЮНЕСКО и даже не е чиновник на комитета. Измамата е открита при инспекцията, направена от съветниците.

„ Първите ми съмнения се появиха, когато представителите на сдружението доста настоятелно идваха да желаят залата. Смутих се, като прочетох деликатно сканираното копие на писмото с автограф на Манчовски с два печата - на Националното студентско съдружие „ Айсек ” и на Българско-виетнамската промишлена палата ”, описа Савина Петкова. От канцеларията незабавно се обадили на студентското съдружие, откъдето дали отговор, че печатът е на техния клон в Благоевград, който бил закрит през 2016 година

От българския комитет на ЮНЕСКО са удостоверили измамата. В управлението му вземат участие напълно други хора, Манчовски е бил техен чиновник, само че от дълго време е освободен. „ Вие ще прецените по какъв начин да гласувате, само че това са обстоятелствата и аз не мога да ги подцени ”, заключи Савина Петкова. " Това е документна машинация ", заключи Десислава Йорданова /БСП/.

Айри Мурад стоеше на банката ни жив-ни починал, мощно почервенял и с наведена глава. За разлика от предходните сесии този път в залата нямаше хора от сдружението, които другояче се разхождаха с бели тениски с надпис „ Всички дружно за една идея ” и обилно раздаваха визитки.

С 34 гласа срещу и петима въздържали се предлагането на Айри Мурад беше отхвърлено. Само двама съветници гласоподаваха „ за ” - самият Мурад и за всеобщо удивление Вихра Ерамян от „ Съюз за Пловдив ”. За „ Марица ” тя изясни, че простъпка е натиснала на преносимия компютър „ за ”. „ При тези разкрития за подправен документ изрично съм срещу, само че обстановката не беше подобаваща, с цел да желая прегласуване ”, изясни за „ Марица ” Ерамян.

" Мислех, че имат положителни планове, а и доста ме натиснаха, по тази причина не можах да откажа ", сепнато сподели Айри Мурад. Неколцина представители на сдружението се появиха във фоайето, с цел да уверят медиите, че са били подведени от Манчовски.

Всичко за абсурда четете през днешния ден тематиката на вестник " Марица " и в Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР