Славия победи Берое с 2:1 в последния четвъртфинал за Sesame

...
Славия победи Берое с 2:1 в последния четвъртфинал за Sesame
Коментари Харесай

Славия е последният полуфиналист

Славия победи Берое с 2:1 в последния четвъртфинал за Sesame Купа на България на стадиона в „ Овча купел “. По този метод столичани за втора поредна година се класират за полуфиналите на шампионата и се причислиха към ЦСКА, Лудогорц и Левски. Старозагорци поведоха с хубав гол на Стив Фуртадо (38). " Белите " изравниха единствено три минути по-късно посредством Тони Тасев, който бе чудесно изведен от Венцислав Керчев. В 57-ата минута Славия доближи до цялостен поврат след тъкмо изпълнена дузпа от Ради Кирилов, която той завоюва.
Първата добра опция в мача се откри пред гостите от Стара Загора. В 7-ата минута Алиун Фал и Тунгара проведоха положително нахлуване, топката рикошира в бял бранител след опит за удар на Фал и попадна в краката на Тунгара, който стреля мощно, само че право в ръцете на Светослав Вуцов.
" Белите " дадоха отговор в 12-ата минута. След превъзходно дълго подаване на Ертан Томбак топката попадна на крайници на Радослав Кирилов, който я овладя майсторски, освободи се от неприятелски бранител и си отрки пространство за удар, само че от дребен ъгъл бе неакуратен и прати кълбото в навън.
В 26-ата минута Ерол Дост стреля от към 30 м, Ганев мазета неубедително и прати топката в краката на Тони Тасев, който комбинира с Ради Кирилов. Капитанът на Славия остана на празна врата и прати топката в мрежата, само че се оказа, че Тасев е бил в засада и попадението бе анулирано.
Малко по-късно след недоразумение в наказателното поле на гостите Йон Бакеро получи топката на 2 м от голлинията, само че я прати в навън
В 38-ата минута Джонатан Перейра проби през центъра и чукна топката към Стив Фуртадо, който не се поколеба и стреля диагонално от далечна достанция, топката закупи странна парабола и трансферира Светослав Вуцов, който нямаше късмет за реакция.
Само три минути по-късно Славия съумя да изравни. Венцислав Керчев лиши топката в личната си половина и даде безупречно дълго подаване към Тони Тасев, който бе пропуснат от отбраната на заралии и останал самичък против Генадий Ганев съумя да изравни с удар по диагонала.
В 55-ата минута Радослав Кирилов проби по лявото крило и центрира в наказателното поле на гостите. Топката срещна ръката на Бен Юсеф и след двуминутно преразглеждане на обстановката с ВАР, Станислав Тодоров уточни бялата точка. Зад топката застана точно Ради Кирилов, който прати Ганев в противоположния ъгъл и осъществя за 2:1.
В 64-ата минута след центриране от свободен удар се стигна до безредие в наказателното поле на Славия. Топката се озова в Бен Юсеф, който бе непокрит на към метър от вратата, само че волето му излетя високо над вратата и Светослав Вуцов извърши навън.
В 73-ата минута Давиде Мариани стреля мощно от 20-ина метра, Светослав Вуцов избави, топката падна на крайници на Абубакар Тунгара, който стреля незабавно, само че Вуцов още веднъж съумя да избави.
Жребият за полуфиналите ще бъде теглен на следващия ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР