Слави Трифонов се опита да се погазят изборните и конституционните

...
Слави Трифонов се опита да се погазят изборните и конституционните
Коментари Харесай

Ревизия на проектокабинета: Как да тълкуваме крачката назад на Слави Трифонов

Слави Трифонов се опита да се погазят изборните и конституционните правила. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ психологът Мира Радева. Според нея преди да има изясненост по отношение на крайния резултат от вота, водачът на „ ИТН “ не е трябвало да афишира предлагането си за проектокабинет.

„ Това е директна форма на авторитаризъм. (…) Мнението на гласоподавателите би трябвало да се почита, а в тази ситуация се подценява мнението на 25% от гласоподавателите, които не са дали своят вот за Има Такъв Народ “, добави тя.

Политологът Слави Василев оспори мнението на Радева, съгласно него решението на Слави Трифонов да показа имената на проектокабинета е открит метод и към неговите гласоподаватели, и към тези, които не са дали своят вот за него.

„ Това, което направи през вчерашния ден с номинацията на претендента за министър председател – той освен е бил открит и е имал желание да предложи този кабинет, само че той не е бил финален. Тоест, натискът на обществените мрежи, на специалистите и анализаторите, които изригнаха против това – демонстрират, че господин Трифонов умее да прави крачка обратно, което е в полза на неговата политическа групировка и на другите партии “, сподели той и добави, че водачът на партията победител би трябвало да излезе на ярко.

Политологът Анастас Стефанов разяснява, че държанието на Слави Трифонов е – очаквай непредвиденото. Той беше безапелационен, че до момента водачът на „ ИТН “ е съумял да изненада обществото няколко пъти.

Според него би трябвало да се има поради, че всяка партия се води от избран политически интерес. „ Към момента не ми се коства, че доста от политическите сили, определени в 46-ия парламент желаят нови избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР