Славена Родинова е дете на земеделци. Нейните родители Христо и

...
Славена Родинова е дете на земеделци. Нейните родители Христо и
Коментари Харесай

Люто, по-люто, най-люто - Славена Родинова от Hot Farm

Славена Родинова е дете на земеделци. Нейните родители Христо и Дарина са добре познати във Варненския край, най-много с разсада люти чушки, който създават в село Страшимирово, откогато се помнят. Преди няколко години обаче пристрастеността на бащата към лютото изправя фамилията пред ново премеждие. Тогава основават тяхната люта плантация Hot Harm, в която огромен принос има и дребната им щерка Славена.

Макар животът в огромния град да не ѝ е непознат, тъй като прекарва много време в София, където учи, Славена назовава себе си селско момиче - прочувствено, обичащо и люто. Преди напълно да отдаде сърцето си на лютите чушки обаче, тя е отдадена на музиката. Вярва, че това е нейната посока и метод на изложение и развиване.

Но живота ѝ тотално се трансформира по време на пандемията. И въпреки Славена постоянно да си е мислела, че не желае да се занимава със земеделие, нещо в нея се прекатурва.
 Снимка 625771

" Прибрах се у дома и гледах по какъв начин се ражда един артикул, проследявах неговия път - от семенцето до готовия сос... И някак незабелязано се възпламених. И макар че постоянно съм пособия, този път взех решение, че би трябвало да се посветя напълно. "

Така чушка след чушка в сърцето ѝ се засажда огнената обич към лютия им фамилен бизнес, който родители ѝ са основали с толкоз доста отдаденост, труд и обич. И Славена взема решение, че е подготвена да работи старателно, с цел да покаже освен на България, само че и на света тези натурални и качествени родни артикули.

" Hot Farm се трансформира в една изключителна опция за мен да преоткривам себе си и да подчинявам нови върхове - да пораствам, да бъда по-здрава и по-щастлива. Лютите чушки ме предизвикат всеки ден да бъда по-добра от предходния и да изобретявам нови хрумвания. "
 SоFerments, Антон Васев и магазинът му за ферментирали здравословни артикули
Момчето, което прави чудеса от ферментация

Антон Васев за SоFerments и майсторлъкът на ферментиралите храни

Когато взема решение да се включи пълноценно в бизнеса, Славена желае напълно да промени визията на продуктите им. Това включва освен логото, само че и цялата идея на показване на марката. Оказва се доста дълга и тежка битка с нейните родители, на които им е мъчно да повярват, че това е верният път. Но момичето успява да ги убеди. " Едва когато видяха в действителност доста положителни резултати, започнаха да ми имат извънредно огромно доверие за всичко. "
 Снимка 625775

От самото си основаване Hot Farm е бизнес, в който интензивно работи цялото семейство на Славена. Постепенно се причисляват още петима техни доверени индивида, които също като нея и околните ѝ са отдадени на работата си и я обичат. Всеки има избрана роля и задания, като Славена съответно се занимава с продажби, маркетинг и реклама, търсене на нови сътрудници и пазари. Нейният ден във фермата обаче надалеч не се изчерпва единствено с работа на компютър, а е извънредно динамичен.

" Когато съм в Страшимирово, ставам доста рано - нормално към 5 сутринта. До обяд работя на компютъра и организирам срещи, а по-късно извозвам време в цеха, оранжериите и обичаното ми място - нашата люта дегустационна, в която организираме разнообразни събития през лятото. "
 Снимка 625774

От 300 сорта люти чушки първоначално, през днешния ден в Hot Farm са се концентрирали върху 70. Произвеждат над 40 напълно натурални продукта - от леко пикантни до рисково люти, като имат сладка без захар, сосове, разядки, туршии, пудри, пресни люти чушки, семена, разсад.

" За нас най-важно е качеството, проследимостта и историята на суровината ", не крие Славена и добавя, че продуктите на Hot Farm са направени като за тях самите и фамилията ги употребява на драго сърце всеки ден.
 #FoodGram - Анна Стойкова след MasterChef - кулинарната инфлуенсърка знае по какъв начин да заобичаме храната без месо
Момичето, което знае по какъв начин да заобичаме храната без месо

Анна Стойкова за кулинарните пътешествия, за обичаните си веган ястия и за приложението с предписания Veganna

С какво са по-различни продуктите на Hot Farm?

Произвеждаме артикули, основани единствено от пресни люти чушки по специфична технология, щадяща стомаха, която отстранява всички семена и ципи. Сосовете ни пък са единствено от люти чушки, без други примеси на зеленчуци и плодове, тъй като имаме вяра във усета, аромата и лютивината на всеки обособен вид, който отглеждаме.

Продуктът, с който най-вече се гордеем, е хранителната добавка от чушка кайен, която създадохме предходната година и която се счита за най-полезната чушка в света. Създатели сме и на най-лютата българска чушка " Български дух ". Освен това организираме така наречен люти турове - всеки, който желае, може да пристигна и да види къде и по какъв начин се създават нашите артикули.
 Снимка 625773

Как се основава един нов артикул в Hot Farm?

Това е един дълъг развой с доста опити и търсене на най-хубавия вълнуващ, само че и уравновесен усет. Голямо преимущество са посетителите, които идват във фермата. Те постоянно дегустрират новите артикули и са част от процеса по основаването и подобряването им. Ако от 100 индивида 70 кажат супер, тогава го пускаме на пазара.

Кои са вашите любимци от продуктите на Hot Farm?

Моят безспорен любимец е тинктурата ни от люти чушки, която е с мен всеки ден и във всяка чанта. Използвам я заран и вечер, само че и когато съм доста изморена. А от питателните ни артикули най-любими са ми Баси Сосса, Чили Сили, BBQ Original Hot Sauce, сладкото ни от люти чушки и туршията ни от шайби халапеньо.
 Снимка 625772

А с какво най-често ги хапвате?

Хапвам люто с всичко. За закуска, за обяд, в чая, с месо, ориз, паста, яйца, всичко. Без люто даже не мога да се нахраня пълноценно.

Как виждате себе си и Hot Farm след 10 години?

Виждам се още по-отдадена на работата си, с още няколко нови плана, които да развъртвам. Вдъхновена, стимулирана, създаваща и сбъдваща. Вярвам, че след 10 години Hot Farm ще е прочут и обичан отвън рамките на страната ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР