Славчо Атанасов призова Иван Тотев да преосмисли решението си за

...
Славчо Атанасов призова Иван Тотев да преосмисли решението си за
Коментари Харесай

Славчо Атанасов призова Иван Тотев да преосмисли решението си за мястото на Откриващото събитие

Славчо Атанасов прикани Иван Тотев да премисли решението си за мястото на Откриващото събитие
Народният представител от "Обединени патриоти" и някогашен кмет на Пловдив Славчо Атанасов популяризира посредством медиите позицията си късно нощес и прикани кмета на Пловдив Иван Тотев да премисли решението си за затваряне на централния бул. "Цар Борис Трети Обединител" и да потърси различен терен, който няма да основава безпорядък в превоза на града, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Като някогашен кмет на града Атанасов се обръща към настоящия - Иван Тотев като към сътрудник. "От това решение всички сме пострадали - се споделя в позицията, и жителите, и ръководещите. Днес /в първия ден на блокадата-б.р./ се видя, че градът е изцяло блокиран - цялостен безпорядък, километрични тапи, изнервени водачи и пътници"

"Да, значимо е, Пловдив да открие уместно семейството си на Европейска столица на културата" се споделя още в позицията. "Но е значимо и това да стане като се обезпечи естественото действие на града ни. А през днешния ден се видя, че това не е по този начин. Положението на транспортна обсада, не може да продължи до 17 януари. Сега към момента са празнични дни – доста хора са слели почивките си и не са в Пловдив, учениците не са на учебно заведение. Какво ще стане след 2 януари? Когато хората са завърнат на работа? Когато учениците тръгнат на учебно заведение?.

Затварянето на стратегически за придвижването на града бул. вреди както на жителите, по този начин и на бизнеса. Не единствено това – даже и при естествени условия, въздухът в Пловдив е един от най-замърсените в страната. Замисляме ли се при тези километрични опашки от коли през днешния ден какво дишаме? Призовавам регионалният шеф и КАТ също да се намесят съгласно пълномощията си. Така, че да не се стига на процедура до обсада на придвижването в града.

Отново ще повторя – тук не става дума за опълчване, а за намирането на общо положително решение. Днешният ден сподели, че имаме потребност от това решение. И господин Тотев има опция – може да реалокира построяването на арката и откриването на Европейска столица на културата пред паркинга на хотел „ Тримонциум ”, да вземем за пример. Може да го направи на паркинга пред зала „ Колодрума ”. Или на Гребната база. Където и да го направи – пловдивчани ще отидат, тъй като за всички нас откриването на Европейска столица на културата е знаменателно събитие. Но, в случай че го направи на тези места, ще избегне затварянето на основен бул. и на процедура блокирането на града. Така, както би направил един добър управленец", показва Атанасов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР