Слава на всички наши герои! Слава на целия ни народ!

...
Слава на всички наши герои! Слава на целия ни народ!
Коментари Харесай

Зеленски: Натрапниците атакуват конвои с хуманитарна помощ, жени и деца ВИДЕА

Слава на всички наши герои! Слава на целия ни народ! Победата е близо, категовричен е Зеленски.

" С всеки ден от нашата защита се приближаваме до мира, от който толкоз доста се нуждаем. Все по-близо сме до успеха. Не можем да спрем и за минута, тъй като всяка минута дефинира ориста, бъдещето ни и това дали ще живеем ", сподели Зеленски в излъчено късно нощес видеообръщение към сънародниците си.

Той благодари също на водачите на Европейския съюз и НАТО за обещаната нова помощ за Украйна  по-рано през вчерашния ден и прикани ръководителите на Европейски Съюз да ускорят процеса по приемане на страната му в блока.

Обрънах се към Европейския съвет и народите на Европа и подчертах, че Украйна не е отишла на непозната земя. Никога не съм мечтал за никаква война. Призовавам чужденците да не вдигнат оръжие и да се приберат вкъщи. Заради живота. Украйна се сплоти за мир. И в името на мира сплотява света, написа той във Facebook.



" Не знаем къде се намират нашите деца ", съобщи украинският президент пред членовете на Европейския съвет.

Володимир Зеленски упрекна съветските сили, че обстрелват конвои с филантропична помощ и нападат дами и деца в коридорите за евакуация.

Междувременно вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук уточни, че в четвъртък от областите Киев, Донецк и Запорожие са били евакуирани повече от 3300 души.

Тя обаче добави, че украинската страна не е съумяла да изтегля хората, живеещи в обсадения Мариупол и десетки рейсове, натоварени с филантропична помощ не са могли да влязат в него.

Войната на Русия против Украйна , която стартира на 24 февруари, беше посрещната с интернационално отвращение, като Европейският съюз, Съединени американски щати и Обединеното кралство, наред с други страни, вкараха строги финансови наказания против Москва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР