Слънцезащитните кремове на Хаваите ще бъдат забранени заради съдържащите се

...
Слънцезащитните кремове на Хаваите ще бъдат забранени заради съдържащите се
Коментари Харесай

Забраняват използването на слънцезащитни продукти на Хаваите

Слънцезащитните кремове на Хаваите ще бъдат неразрешени поради съдържащите се в тях оксибензон и отиноксат, които влиели мощно разрушително на кораловите рифове, ситуирани към островите. Това планува законопроект, който към този момент е утвърден от локалния законодателен орган.

Следващата стъпка е подписването на закона от губернатора Дейвид Едж. Ако той даде зелена светлина, възбраната ще влезе в действие, въпреки и от 2021 година, оповестява Trafficnews.bg

Учените са уверени, че освен коралите, само че и представителите на фауната и флората, като морски таралежи и водорасли, ще почувстват позитивното влияние, написа Dir.bg

Всяка година върху кораловите рифове на планетата падат 14 хиляди тона слънцезащитен крем. Най-високото наличие на козметика има там, където има доста туристи. Така, в известния залив Хануама всеки ден се изливат 188 кг крем.

Интересно е, че освен къпещите се в морето способстват за замърсяването на рифовете със слънцезащитни средства. Кремоветепроникват в океана и през канализацията, когато хората си вземат душ.

Защитата от слънчевата светлина въпреки всичко е нужна. Много компании към този момент създават слънцезащитни артикули без потребление на оксибензони и октиноксат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР