Слънчево и горещо се задържа и днес в по-голямата част

...
Слънчево и горещо се задържа и днес в по-голямата част
Коментари Харесай

Астрономическото лято настъпва утре

Слънчево и горещо се задържа и през днешния ден в по-голямата част от страната - 33° е най-високата оптималната температура в Русе, в София - 26°. По-прохладно остана по Черноморието - Варна и Бургас надлежно 25° и 23°.

С настъпването на астрономическото лято на следващия ден, 21 юни, тъкмо в 12:14ч., температурите ще продължат да се покачват и оптималните ще са сред 29° и 34°. В следобедните часове от северозапад на югоизток ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места за малко ще превали.



Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен и в доста региони там е в действие предизвестие от първа степен - код жълто - за пориви до към 80 км/ч.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа сдържан южен вятър, който по здрач ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са сред 29° и 33°, температурата на морската вода е 22°-24°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци в следобедните часове, когато единствено на изолирани места ще превали кратковременно. Ще бъде доста прохладно със мощен северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималните в курортите ще са от 16° до 27°.

В по-голямата част от Централна и Западна Европа ще доминира слънчево време. Валежи и гръмотевици се чакат в североизточните региони на Полша и северната половина от Източна Европа, както и на Скандинавския полуостров.

У нас, и в околните дни ще се задържи горещо и най-вече слънчево. Интензивни превалявания ще има тук-там в четвъртък, както и условия и за градушки. В петък и събота още веднъж ще е слънчево, с дребна възможност за превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР