Сладоледът - едно от любимите лакомства на деца и възрастни.

...
Сладоледът - едно от любимите лакомства на деца и възрастни.
Коментари Харесай

Тайните на хубавия домашен сладолед

Сладоледът - едно от обичаните лакомства на деца и възрастни. Този десерт може да има усет като шоколад, кафе, ванилия, карамел, плодове, ядки, мента, зелен чай и какво ли още не.

А, знаете ли по какъв начин да си извършите домакински сладолед?. Ако знаете следните секрети за приготвянето му, сигурно вашето семейство ще оцени високо труда, който сте положили.

Сладоледът се прави от бита сметана, която се смесва с жълтъци, мляко, захар и разнообразни добавки. В някои предписания за домакински сладолед липсват мляко и жълтъци, в други може да намерите извара и кисело мляко. Въпреки това, във всички способи за подготвяне на домакински сладолед има общи тънкости и секрети.

Използвайте единствено висококачествени и свежи артикули - натурална сметана, безценен първокачествен шоколад, узрели и сочни плодове. Колкото по-мазни са млечните артикули, толкоз по-мек ще се окаже сладоледът, тъй че изберете сметана от 30% мазнини.

Не забравяйте за сгъстителите, които са значими съставки на десерта, тъй като те вършат текстурата му мека, кадифена и в това време гъста. Като сгъстители нормално се одобряват желатин, яйчени жълтъци, нишесте или мляко на прахуляк - с помощта на тях сладоледът не се топи дълго време. В противоположен случай, след 10 минути от топката сладолед в купата ще се получи млечна локва.

Следваща загадка за подготвяне на сладолед - с цел да получите по-равномерна консистенция, се предлага да употребявате пудра захар вместо кристална. Преди заледяване сместа би трябвало да прилича заквасена сметана по компактност, защото прекомерно течната основа за сладолед в приключен тип ще придобие водниста консистенция.

 Домашен сладолед

За да придадете на сладоледа по-пикантен усет, прибавете към него малко коняк, ром или ликьор, несъмнено в случай че ще го употребяват единствено възрастните. Децата се радват на шоколадовия сладолед, подобен с плодове, бисквитки, ядки или плодови сокове. Имайте поради, че алкохолът леко усилва времето, належащо за подготвяне на сладолед вкъщи, а соковете му придават кремообразна текстура.

Всички течни добавки (сокове, сиропи, алкохол) се прибавят към сладолед на стадия на първичното разбъркване на продуктите, само че ядките и частите плодове е по-добре да се вкарват откакто сладоледът се сгъсти. Ако вършиме сладолед с желатин, първо го разтворете и едвам по-късно го загрейте.

По време на процеса на заледяване, разбърквайте сладоледа допустимо най-често. Ако имате опция, на всеки 15 минути. Когато стане мек и постоянен, оставете го във фризера за още 3 часа или повече, всичко зависи от температурата. Охладеният сладолед се разрушава, с цел да се отърве от ледените кристали. Времето за сгъстяване също зависи от рецептата, другите типове сладолед имат свои лични характерности на подготвяне.

Сладоледът се сервира в красиви купички или чаши, декориран с плодове, ядки, шоколадов чипс, бисквитки, мармалад или филиз мента. Може да изсипете десертни плодове, шоколад, кафе сироп, да поръсите с канела, маково семе или какао на прахуляк. Много автентично е да сервирате сладолед във вафлени шишарки, на пръчица, в чаши с плодове или под формата на топки в композиция с разнообразни сладкиши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР