Сладководната риба е застрашена в глобален мащаб, показва доклад, цитиран

...
Сладководната риба е застрашена в глобален мащаб, показва доклад, цитиран
Коментари Харесай

Сладководната риба е застрашена от изчезване в целия свят

Сладководната риба е застрашена в световен мащаб, демонстрира отчет, представен от " Гардиън ". Една трета от международните популации са пред изгубване, излиза наяве от изследването.
Със 76% от 1970 година насам са спаднали популациите от мигриращи сладководни риби, а огромните, с тегло над 30 кг, са. Световната популация на мегариби се е свила с 94%, а 16 сладководни типа са  оповестени за изчезнали през 2020 година
 Aкулите изчезват от кораловите рифове Aкулите изчезват от кораловите рифове
Акулите " интензивно изчезват " от доста коралови рифове по света, демонстрира изследване, което разкрива необятно публикуван световен спад в...
Популациите на сладководни риби в международен мащаб са в свободно рухване, се показва в отчета на 16 международни природозащитни организации, наименуван " Забравените риби на света "
Проблемът е провокиран от замърсяване, несъразмерен лов на риба и, внасяне на инвазивни неместни типове, климатични промени и нарушение на речните екосистеми. Повечето реки в света са заприщени частично, като се употребява вода за напояване или естествените им потоци са нарушени, което затруднява живота на сладководните риби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР