Скръбна вест! Умря емблематична фигура от пловдивския ъндърграунд Рокерът Малено

...
Скръбна вест! Умря емблематична фигура от пловдивския ъндърграунд Рокерът Малено
Коментари Харесай

Малено - рокерът, който предпочете доматите и тишината

Скръбна новина! Умря емблематична фигура от пловдивския ъндърграунд

Рокерът Малено бе комплицирана персона, даже по българските стандарти. Бившият началник на рокерите е най-малкото дете на преселници.

Майка му е от остров Крит, а татко му - гръцки македонец. Баща му метнал на коня 24 години по-младата от него хубавица и я довел в България.

Малено е най-малкият от петте деца, през днешния ден живи са единствено две от сестрите му. Учил химия в Пазарджик, само че не изкласил и в казармата станал готвач.

По соцвреме работил по станциите на морето и готвил на 1300 души дневно.

И до момента не е изгубил кулинарните си умения и постоянно готви на момчетата от клуба. На рокерсъборите не се минава с по-малко от 7 - 8000 кебапчета и хиляда бири.

На въпрос кои са най-големите му грехове, го удря на смях и споделя: “Нямам грехове - не съм крал, опиати не съм продавал. Е, преди време малко съм произвеждал ”.

Пет години е търка затворническия нар след присъда за похищение.

“Лежах четири години и 5 месеца по пандизите в Сливен, Стара Загора, Ловеч, Кремиковци и най-после в Пловдив. Един от моите рокери има камиони. Ром от Лом му дал подправени фактури за 30 хиляди лв. и нещо. Оня измамил половин България, само че на нашите рокери не им минават тези. Намерили рома, приятелите му и ги отвлекли. Докараха ги тук в Пловдив и ги държахме горе на " режим " в моя клуб " Лозана ". Куките обаче бързо ни надушиха и ги освободиха за три часа. Ако беше някой българин, не знам дали по този начин бързо щяха да работят ”. Това описа през октомври 2011 година Малено откакто излезе от пандиза.

Няколко години по-късно заживя на село н караджово и стана неразпознаваем.

Кой можеше да допусна, че безкомпромисният водач на най-стария рокерски клуб “Вагабонд ” се буди заран по първи петли, събира яйцата от курника, храни кучето и сади зарзават.

Би сонда, с цел да постави помпа и да пои по- елементарно насажденията. В двора в къщата му в Караджово имаше какво ли не - от домати и картофи до всевъзможни типове овошки - ябълка, круша, дюля, череша и орех за сянка.

Настървен лай на джак ръселът му Ваня посрещаше непознатите.

“Голям безгрижен, не е като в града. Тишина, чист въздух, спиш като къпан. Имам шест гълъба фенерлии - пеят по цяла нощ. И патките крякат ”, изясни през 2014 година за “Марица ” Малено.

Тогава стана ясно, че с изключение на да кара мотор с гневна скорост, може да строи и къщи. Едноетажната сграда, която вдигнал преди време, имаше три стаи, обзаведени с ретро мебели.

Най хващаха око платната на потвърдени пловдивски майстори на четката. Само графиките на починалия Кольо Карамфилов бяха над 50.

Двамата обичали да сядат дружно и надареният художник нееднократно подарявал, а различен път Малено купувал негови творения. Тарторът на мотобратството е познавач освен на бижутата на две колела, само че и на изобразителното изкуство.

Едно от доказателствата е фактът, че става кум на художника Петър Беляшки, който работи основно нереална живопис.

Негови картини също бяха на видно място в дома на Малено. Сред картините, които доста цени, са от ранния интервал на Недко Итинов - най-цененият на Запад български художник. Бе обожател и ва Иван Ламбров.

В пандиза болен от туберкулоза и 7 месеца изкарал в болничното заведение в Ловеч. Днес продължава живота на чисто.

Не се навъртат и дами към него. Но пък има другари, правилни до гроб.

Огромен бронзов орел за юбилея на “Вагабонд ” бе разперил криле върху полица в дневната.

Маленко Галев, прочут като някогашен началник на рокерския клуб „ Вагабонд ”, е показал, че килърът на митничаря Георги Дрепчев е Божо от Кючука. Той имал поради Божидар Атанасов. Това стана ясно от разпита на Валери Баранов в съда.

След време стана ясно, че той е изпял килъра на митничаря Георги Дребчев. Информацията от Малено е дадена на Валери Баранов, когато той е бил контрольор на Криминална полиция във Второ районно през 2000-година.

Марица.бг напомня, че Баранов бе началник на Второ Районно – Пловдив, шеф на ОД Министерство на вътрешните работи в Кърджали.

Според показанията му, Малено му е съобщил, че цевта на револвера, с който е погубен митничарят, е била заменена в оръжейна роботилница в квартал „ Гладно поле ”. Така се стигна до “Божо от Кючука ” или Божидар Атанасов, който бе упрекнат за убийството./Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР