Скорпиони наводниха египетски села след мощните бури в страната. Насекомите

...
Скорпиони наводниха египетски села след мощните бури в страната. Насекомите
Коментари Харесай

Египет страда от природни бедствия и заради тях - от скорпиони

Скорпиони наводниха египетски села след мощните стихии в страната. Насекомите се появиха след огромните стихии в страната, като ужилват и пращат в болница стотици хора, написа БГНЕС.

Няколко дни градушка, превалявания и наводнения в района накараха скорпионите да изоставен нормалните си местообитания и ги докараха в непосредствен контакт с хората, заяви основаната в Египет новинарска организация Mada. Бурите също по този начин унищожиха здания, предизвикаха проваляне на пътища, изкорениха дървета и стопираха електричеството в елементи от Асуан.
Египет с нова столица до края на годината, разгласи конкурс за име
Египет възнамерява да открие новата си административна столица до края на тази година. Властите на страната оповестиха конкурс за избор на име...

Стотици ужилени се нуждаеха от хоспитализация, а трима потърпевши починаха на 13 ноември, споделя Mada. Губернаторът на Асуан - генерал-майор Ашраф Атия и изпълняващият длъжността здравен министър, обаче отхвърлиха тези смъртни случаи да са породени от ужилване от скорпион.

" Хората, които са били ужилени от скорпионите, споделят, че техните признаци включват мощна болежка, тресчица, изпотяване, повръщане, диария, мускулно трептене и трепкане на главата ", оповестява " Ал Джазира ". Губернаторството на Асуан раздаде повече от 3000 дози противоотровен серум за лекуване на ранени хора в локални лечебни заведения и клиники и за подготовка за бъдещи произшествия, сподели представителят на здравното министерство Халед Мегахед в изказване, оповестено във Facebook.

Приблизително 31 типа скорпиони живеят в Египет, оповестиха учени през 2017 година измежду които дебелоопашати скорпиони от рода Androctonus, считани за най-смъртоносните скорпиони на Земята, и по този начин наречените скорпиони на гибелта (Leiurus quinquestriatus), които нормално се виждат в Асуан и ужилват десетки хора там всяка година, съгласно The New York Times. Приблизително 5000 души по света умират годишно, откакто са били ужилени от скорпион, съгласно отчет от 2009 година в списание Clinical Neurotoxicology.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР