Поне петдесет ирански законодатели са се заразили с коронавирус след

...
Поне петдесет ирански законодатели са се заразили с коронавирус след
Коментари Харесай

COVID-19 разболя десетки ирански депутати

Поне петдесет ирански законодатели са се заразили с ковид след всеобщото разпространяване на разновидността Омикрон в цялата страна, заяви един от депутатите.

Депутатът Алиреза Салими съобщи пред Клуба на младите публицисти (КМЖ), локална осведомителна организация, че идната сесия на иранския парламент ще се организира в сходство със здравните разпореждания. Той обаче не даде повече детайлности за имената на инфектираните депутати.
Съединени американски щати леко отслабиха натиска против Иран, Техеран желае повече
Съединените щати оповестиха, че стопират използването на наказания против гражданската нуклеарна стратегия на Иран. В Техеран дефинираха тази стъпка...
Прочети повече
През март 2020 година 290-местният парламент прекъсна съвещанията си за две седмици на фона на увеличението на броя на инфектираните с COVID-19 в страната.

Иран, която е най-засегнатата от коронавирус страна в Близкия изток е очевидец на внезапно повишаване на броя на случаите на вируса след интервал на спад, дължащ се на акциите за всеобща имунизация. През последните дни среднодневният брой на инфектираните доближи 30 000.

В събота здравните управляващи записаха 23 130 случая на заразяване за 24 часа, с което броят на инфектираните в цялата страна доближи 6 543 837, а от началото на пандемията жертва на болестта са станали 132 745 души.

Според формалните данни 50 милиона иранци - от общо 85-милионното население - са получили две дози ваксина против ковид, а над 19 милиона са получили и трета доза.

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР