Скоро луксозната марка автомобили Bugatti може да бъде управлявана от

...
Скоро луксозната марка автомобили Bugatti може да бъде управлявана от
Коментари Харесай

Как емблематичната марка Bugatti може да се озове в ръцете на хърватската Rimac?

Скоро първокласната марка коли Bugatti може да бъде ръководена от хърватският производител на електрически автомобили Rimac в партньорство с Porsche. За договарянията за прехвърлянето на марката към джойнт-венчър, който двете компании могат да основат, потвърдиха от немския колос Volkswagen, притежател на Porsche.

Специализираният английски уебсайт Autocar удостоверява информацията, базирайки се на думите на основния изпълнителен шеф на Volkswagen Херберт Диес. По неговите думи концепцията включва не директната продажба, а отделянето на Bugatti от групата и прехвърлянето ѝ към взаимната компания на Porsche и Rimac.
 Хърватската Rimac купува Bugatti от Volkswagen?
Хърватската Rimac купува Bugatti от Volkswagen?

По непотвърдена информация концернът от Волфсбург се е съгласил да се освободи от най-луксозния си бранд

Този коментар идва, откакто преди време се появиха изказвания, че Volkswagen може да продаде контролния дял във френския производител на суперколи на Rimac след увеличение на вложенията на Porsche в хърватската марка.

Наскоро последната усили каузи си в Rimac ново влагане в размер на 70 милиона евро. По този метод в този момент Porsche има 24-процентов дял в производителя.

По думите на Диес в действителност няма да има непосредствено прекачване на първокласната марка към Rimac. Плановете са в началото тя да бъде ръководена от Porsche, а по-късно тя да сътвори джойнт-венчър с Rimac, който да е притежател на Bugatti.
 Porsche влага още €70 млн. в Rimac
Porsche влага още €70 млн. в хърватски производител на електрически суперавтомобили

Твърди се, че източноевропейската компания може да придобие Bugatti

" Твърдението за прекачване на Bugatti в Rimac не е правилно ", разяснява Диес. " В момента Porsche приготвя партньорство и води договаряния по него с Rimac ", добавя той.

" Нещата към момента не са финализирани. Това, което желаеме да създадем, е да прехвърлим отговорността за Bugatti към Porsche, а по-късно тя да сътвори взаимна компания с Rimac, в която да има миноритарен дял ", изяснява още ръководителят на групата на Volkswagen.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР