МЕКСИКО СИТИ (АП) — След като доминиканският президент Луис Абинадер

...
МЕКСИКО СИТИ (АП) — След като доминиканският президент Луис Абинадер
Коментари Харесай

Какво следва за репресиите срещу хаитянските мигранти, след като лидерът на Доминиканската република влезе в нов мандат?

МЕКСИКО СИТИ (АП) — След като доминиканският президент Луис Абинадер се изкачи за втори мандат през уикенда, той даде обещание в националистическа тирада че „ най-хубавото следва “.

Но защото един от най-популярните водачи в района говореше за стопански разцвет и конституционни промени, той пропусна едно нещо: рецесията в прилежащ Хаити.

Доминиканската република от дълго време е заела твърда позиция по отношение на хаитянските мигранти, само че суровите репресии се усилиха през последните години, защото спираловидното гангстерско принуждение в Хаити кара хората да бягат.

Анализатори като Майкъл Шифтър, старши помощник в Междуамериканския разговор, споделят, че Абинадер е употребявал рецесията като политически инструмент, с цел да „ играе със страховете на хората “.

„ Повечето доминиканци преобладаващо имат вяра, че Абинадер е приключил добра работа.... Те не са подготвени да поемат риск с някой различен “, сподели Шифтър. „ Неговата доста твърда, националистическа позиция във връзка с Хаити, макар че това не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР