Отборът на Славия победи с 3:1 у дома носителя на

...
Отборът на Славия победи с 3:1 у дома носителя на
Коментари Харесай

Славия победи Ботев и съхрани шансове за място в Европа

Отборът на Славия победи с 3:1 вкъщи носителя на купата на България за 2024 година Ботев Пловдив в дуел от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на „ белите “ резервира интригата за продобиване на седмото място в класирането, даващо право на присъединяване в бараж за Лигата на конференциите. Повече от едно полувреме столичани играха с човек по-малко на терена.

Още в петата минута домакините излязоха напред в резултата, когато Иван Минчев изведе на голова позиция Тони Тасев и той осъществя десетия си гол през сезона.

Превъзходството на „ белите “ продължи и в седмата минута домакините стигнаха до нова голова опция. Матвей Игонен сгреши при изнасянето на топката, като тя беше отнета от Иван Минчев, който нанесе удар от близо 20 метра. Шутът беше избит от естонския вратар, само че Минчев доближи първи до топката и би от дребен ъгъл, само че Игонен още веднъж мазета.

Славия натисна в идващите минути и доближи до второ попадение. Тони Тасев пусна към Иван Минчев, който центрира за Венцислав Керчев и бранителят вкара за 2:0.

След половин час игра Ботев получи правото да извърши дузпа, откакто Денислав Александров спъна Кристиан Нвачукву в наказателното поле. Мартин Секулич уцели десния непряк дирек, топката се отклони в тялото на Мартин Георгиев и Секулич с шанс от близка отдалеченост осъществя почетен гол за гостите, които играха в пробен състав.

В 40-ата минута Славия остана с човек по-малко на терена, откакто десният бек Георги Търтов влезе остро в краката на Нвачукву и след интервенция на ВАР получи пряк червен картон.

След почивката играта беше двуостра. В 56-ата минута Минчев центрира, само че попадението на Виктор Генев беше анулирано поради засада след намесата на видео помощник реферите. В 67-ата минута влезлият като запаса Галин Иванов шутира мощно от фаул, само че вратарят Даниел Кайзер мазета топката.

Девет минути по-късно удар на Константинос Балоянис срещна гредата на вратата, защитавана от Светослав Вуцов, само че в 78-ата минута Владимир Николов със независим пробив направи резултата 3:1.

След тази победа Славия остана на десето място в класирането с актив от 43 точки, до момента в който Ботев Пловдив има два пункта повече на осмата позиция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР