Скопие. По покана на премиера на Северна Македония Зоран Заев

...
Скопие. По покана на премиера на Северна Македония Зоран Заев
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев участва в церемония в Скопие в памет на президента Борис Трайковски

Скопие. По покана на премиера на Северна Македония Зоран Заев и Международната фондация,,Борис Трайковски‘‘ заместник-министърът на външните работи на България Георг Георгиев взе участие в гала в Скопие във връзка 15 години от трагичната гибел на президента Борис Трайковски. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Церемонията бе открита с молитвена закуска, дадена в памет на починалия президент. Като част от формалната делегация, Георг Георгиев, евродепутатът Андрей Новаков и Симеон Сакскобургготски, който тогава като министър председател на България, бе на конференцията в Мостар, сервираха венци на мемориала на Трайковски, отдавайки респект към него.
В Скопие през вчерашния ден Георг Георгиев взе участие и в полемика на тематика,,Лидерство учредено на полезности - от правила до реализация‘‘, проведена от външният министър на Р Северна Македония Никола Димитров в памет на Трайковски.
На 26 февруари 2004 година президентът Трайковски и осемчленна делегация, която пътуваше за интернационална конференция в Мостар, починаха в самолетна злополука. В двата отчета за злополуката като причина за рухването на самолета се показват неточности на водача и други систематични пропуски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР