Скандално видео от COVID отделението във видинската болница се разпространява

...
Скандално видео от COVID отделението във видинската болница се разпространява
Коментари Харесай

Смущаващият клип от COVID отделението във Видин е провокация

Скандално видео от Коронавирус отделението във видинската болница се популяризира в обществените мрежи. Според създателя му фрагментите са снимани в кулоар на здравното заведение, а на тях се вижда гол мъж, който употребява за тоалетна кашон в коридора. По думите на създателя на видеото - в отделението лекари няма. Смущаващият клип провокира лавина от мнения и реакции в обществените мрежи.

" Този клип е провокация и безусловно нарушаване на всички правила. Образува се зелен кулоар, с цел да бъдат изведени Коронавирус болните за контролни проучвания. Авторът на този клип се е възползвал, безусловно непозволено, тъкмо в този миг да влезе в Коронавирус структурата при болните, и да снима клипа. Повечето заболели са с пневмония и са си по леглата. Човекът, който е сниман гол, с изключение на пневмония има и мозъчно-съдови проблеми ", съобщи пред Нова тв зам.-директорът на болничното заведение доктор Богдан Томов.

По думите му болният неумишлено уринира в кашон за еднократна приложимост, който се употребява за изхвърляне на боклуци, които се почистват два пъти дневно.

" Този човек е правил несъзнателни дейности ", безапелационен е медикът.

Той акцентира, че клипът е сниман преди към 20 дни.

" Знаехме за видеото. Имахме проблеми и с неговия създател. Негов дядо е бил пациент в отделението. Беше заречен да не разгласява видеото, само че то се появи в обществената мрежа. За случая е известена и прокуратурата ", сподели още зам.-директорът.

Доктор Томов съобщи, че по време на снимането на клипа доктор е бил в прилежаща стая и е преглеждал пациент, а двете санитарки са били с пациенти за проучвания. В момента Коронавирус отделението е цялостно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР