Скандалът с Фейсбук и компанията Кеймбридж Аналитика днес влезе и

...
Скандалът с Фейсбук и компанията Кеймбридж Аналитика днес влезе и
Коментари Харесай

​Скандалът с Фейсбук влезе и в пленарната зала на ЕП в Страсбург

Скандалът с Facebook и компанията Кеймбридж Аналитика през днешния ден влезе и в пленарната зала на Европейския парламент. От еврокомисията още веднъж приканиха Марк Зукърбърг да даде пояснение пред евродепутатите за потреблението на персонални данни на консуматори.

Повече от 2 часа евродепутатите разискват абсурда с фейсбук, в остъствието на Марк Зукърбърг. Той не се яви в Европарламента, където беше поканен. Евродепутати от разнообразни парламентарни групи обявиха, че те не одобряват единствено извинения, желаят и пояснения от Зукърбърг за приключването на персонални данни. Също по този начин по какъв начин ще бъде спазен общият правилник за отбрана на персоналните данни, който влиза в действие от 25 май. Според разнообразни евродепутати този скандал е единствено върхът на айсберга. Знае се от години, че се търгува с персонални данни.
Вера Юрова, еврокомисар: Възможно е достъпът до персонални данни да е разрешил на редица фактори да микротаргетират жители и да подкрепят разпространението на подправени вести и агитация. И всичко това без никаква бистрота и единодушие от потребителите. Този скандал е сигнал за всички ни, че би трябвало да стартираме сериозен спор каква роля играят обществените мрежи през днешния ден и каква роля би трябвало да играят в нашите избори в бъдеще.
Моника Панайотова, заместник-министър за Българското европредседателство: Добре работещите правила за отбрана на персоналните данни не са единствения отговор против манипулиране на избори. За гарантиране на върховенството на закона и демокрацията са нужни и други ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР