Ситуацията, в която се намираме, е доста сложна предвид нарастващите

...
Ситуацията, в която се намираме, е доста сложна предвид нарастващите
Коментари Харесай

Социалният министър: Родители на деца до 14 години, които се обучават в домашни условия, имат право на помощ от държавата

Ситуацията, в която се намираме, е много комплицирана поради възходящите случаи на инфектирани с ковид. Още от през днешния ден ще подобрим организацията с достъпа на учениците до учебните занимания първо на тези от 1 до 4-и клас и след това на идващите паралелки. Това съобщи вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев по време на срещата в президентството, инициирана от Румен Радев поради обстановката с ковид.

Родителите на деца до 14-годишна възраст, които се обучат в домашни условия поради новите противоепидемични ограничения, имат право на помощ от страната. Донев сподели, че към този момент са обезпечени нужните средства за родители, които им се постанова да излязат в отпуск, с цел да се грижат за децата си по време на онлайн образованието. За 1 дете помощта е 650 лева, а за две 975 лева

" Контролът в цялата тази обстановка е доста значим ", посочи министърът.

Според Гълъб Донев наложените ограничения дават опция и независимост за избор какво да направи съответния жител. По думите му не може да се приказва за ограничение и на правото на труд. 

" Още повече това са ограничения, които са наложени краткотрайно и с смяна на обстановката - при рухване на съответната заболеваемост ограниченията ще бъдат върнати към естествения метод на живот ", разяснява още общественият министърът.

" Отговорността на всички ще допринесе до по-бързото превъзмогване на тази Ковид вълна ", сподели още той, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР