Съобщиха важна новина за новия президент на съседна на България

...
Съобщиха важна новина за новия президент на съседна на България
Коментари Харесай

Силяновска-Давкова ще използва името Македония като акт на самоопределение

Съобщиха значима вест за новия президент на прилежаща на България страна.

" В обществените си изяви македонският президент има право да употребява името " Македония " като акт на персонално право на самоопределяне и самоидентификация при ценене на главните човешки права и свободи и в сходство с европейските полезности и правила ", декларират от кабинета на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова, написа blagoevgrad24.bg.

От кабинета декларират, че " Давкова ще се придържа към формалното използване на конституционното име на страната. В сходство с конституцията, направена от службите на събранието, тържествената клетва беше подписана с конституционното име на страната (Северна Македония), допълват от MaxFax.

" През последните 5 години македонските институции съвсем изцяло извършиха отговорностите си от Преспанския контракт и президентът чака всички македонски сътрудници да съблюдават двустранните и многостранните отговорности, които са поели към страната ", се добавя в известието.

Припомняме, че Европейската Комисия изрази упованието, че " Северна Македония ще съблюдава всички двустранни съглашения, в това число Споразумението от Преспа ", което изисква да се употребява конституционното име на страната- " Северна Македония ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР