Ситуацията в Добруджа продължава да се влошава. Не стига че

...
Ситуацията в Добруджа продължава да се влошава. Не стига че
Коментари Харесай

На прага на вековния си юбилей: Добруджа прогони капитана си и остана без половин отбор

Ситуацията в Добруджа продължава да се утежнява. Не стига че тимът посрещна годината, в която ще означи своя древен празник, на дъното на професионалния футбол, само че и остана без няколко от главните си играчи, научи Sportal.bg . „ Жълто-зелените “, които се въртят в циничен кръг последните повече от 10 сезона, ще се лишат от услугите на дългогодишния си капитан и водач в защитата Даниел Граматиков, вратаря Димитър Недев, бранителя Ахмед Адемов, халфа Дони Дончев и нападателя Янаки Смирнов. Причината за напускането им е, че за следващ път са били излъгани от клубното управление, че дължимите им суми ще се изплатят. Нещо повече, този път момчетата непосредствено, без заобиколки, са били осведомени, че “ситуацията се е трансформирала и пари няма да видят “.

На „ Дружба “ посрещнаха без заплати празниците, като тогава футболистите демонстрираха схващане и „ влязоха “ в ситуацията на клубното управление, не възроптаха и на 14 януари започнаха пълноценна подготовка за пролетния дял във Втора професионална лига. След следващата доза празни обещания и най-много обидно, надменно отношение, защото става въпрос за суми от порядъка на 300 – 500 лв. на човек, Граматиков, Недев, Адемов, Дончев и Смирнов, към които е прекомерно евентуално да се причислят и други играчи, са си стегнали багажа от Сандански и са напуснали клуба. Изненадата е още по-голяма, откакто управата в Добрич отхвърля демонстративно да заплати общо към 5000 лв. на играчите в миг, в който за първи път от доста години насам се намират средства отборът да води подготовка надалеч от вкъщи.

Това обаче не е първият случай, в който в Добрич остават без пари. През ноември 2017 година, откакто на няколко път преди този момент тогавашният старши треньор Диян Божилов успяваше да тушира напрежението поради финансовите проблеми в клуба, търпението на добруджанци се изчерпа и в един миг даже преустановиха тренировки. И в случай че тогава обстановката бе еднообразно тегава за всички – и футболисти, и треньори, то в този момент не е по този начин, откакто управлението не жали средства за лагер, треньор и селекция.

Както е известно, в края на предходната година отборът бе стихотворец от Емил Велев, който побърза да разгласи, че ще изгони половината тим още преди да е завършил есенният дял на шампионата, обявявайки след загубата с 1:2 от Пирин (Благоевград), че равнището на играчите му е за „ А “ окръжна. Кокала, с който отпред Спартак (Плевен) приключи на осмо място в Северозападната Трета лига предишния сезон, съблюдава „ обещанието “ си и още през паузата сподели вратата на 10 футболисти, с цел да притегли на тяхно място пазещия през последните години в аматьорския футбол Стефано Кунчев и обявилия публично края на кариерата си през лятото Александър Бранеков. Наставникът даже прибегна до странни за града и историята на клуба похвати, като погледна към долните дивизии на Англия и Бразилия за играчи.

Така един от славните български клубове, който през 90-те години бе чудовище за родните грандове и даде на Левски, ЦСКА, Литекс и националния тим играчи като Николай Тодоров-Кайзера, Милен Петков, Галин Иванов, Светослав Петров и Светослав Тодоров, не просто ще посрещне вековния си празник в нежелано състояние, само че и ще бъде тотално обезкървен, загърбил история и обичаи, откакто на „ Дружба “ съвсем не останаха футболисти, излезли от така и така низвергнатата му школа.

В средата на януари – единствено на 29 години, кариерата си приключи Станимир Андонов, а през зимата бе изпъден и различен кадър на „ жълто-зелените “, който през годините нееднократно е бил гонен от тима, само че постоянно е откликвал на молбите да помогне в сложен миг – Явор Колев. Ръководството на клуба не пожела да поддържа през есента и подалия оставка като ментор Диян Божилов, който върна отбора в професионалния футбол. Заедно с най-големия голмайстор на Добруджа в „ А “ група, в символ на взаимност, от „ Дружба “ си потегли и друга емблема на клуба – Светослав Кръстев.

Всички тези дейности, ориентирани напълно против историята и ползите на клуба, заслужил си през годините уважението на своите противници, внезапно контрастират с даденото в средата на септември 2015 година заричане от кмета на град Добрич Йордан Йорданов заричане, че точно на вековния си празник Добруджа ще се завърне в „ А “ група. Три години и половина по-късно даже и малцината, виждащи в сегашния състав своя измъчен обичан тим „ Добруджа “, не си вършат илюзии, че думите на градоначалника ще се осъществен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР