Ситуацията в Българската православна църква е патова Свещеници от Сливенската

...
Ситуацията в Българската православна църква е патова Свещеници от Сливенската
Коментари Харесай

Свещеници от Сливенската епархия на бунт срещу Синода

Ситуацията в Българската православна черква е патова

Свещеници от Сливенската епархия излизат на митинг поради скандалното и несправедливото решение на Светия Синод, с което се касира избора на митрополит. 

Синодът взема решение през днешния ден дали да допусне двамата претенденти, определени от епархийските гласоподаватели в Сливен, до финалния стадий за нов митрополит на Сливен, оповестява Нова телевизия. 

Ситуацията в Българската православна черква е патова. Защото на предходното си съвещание митрополитите трансформираха метода за гласоподаване и по този начин направиха вота на гласоподавателите недействителен.

Последваха митинги. Накрая от 12 митрополити - шестима са „ за ” новите правила, останалата половина са срещу. Сега би трябвало да се реши дали на следващия ден ще се избира нов митрополит по новите или по старите правила.

С право свещениците от Сливен и Бургас са афектирани от определението „ национална навалица “, и че лишаването от изборни права е срещу законите на църквата. Със скандалното решение да трансформират разпоредбите за избор, които са годни 150 години, се основават условия за ерес. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР