Украйна е ударила с дронове двете петролни рафинерии Илски и

...
Украйна е ударила с дронове двете петролни рафинерии Илски и
Коментари Харесай

Украйна е ударила две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украйна е блъснала с дронове двете петролни рафинерии Илски и Славянск в съветския Краснодарски край и е нанесла удари и против военното летище Кушчевск, заяви " Ройтерс ", базирайки се на украйнското разузнаване.

Това е станало рано на 27 април, като са породени провали в оборудванията. Нападението е осъществено от Службата за сигурност на Украйна (ССУ).

Местните управляващи в Русия оповестиха, че петролната рафинерия в Краснодарския край е спряла активността си след офанзивата с дрон.
 Украйна удари поредна съветска рафинерия, този път в Краснодарския край
Украйна удари поредна съветска рафинерия, този път в Краснодарския край

Кметът на Москва заяви за свалени дронове над столично летище

Роман Синяговски , началник на съветския административен окръг Славянск, сподели в Telegram, че е имало девет офанзиви против резервоара за предпазване и дестилационната колона, основна част от оборудването в процеса на пречистване.

Украйна ускори офанзивите си против съветски петролни и енергийни уреди благодарение на дронове с огромен обхват.

Властите в Киев обявиха, че считат петролните рафинерии за законни цели, макар апелите на задгранични съдружници да спрат ударите, с цел да избегнат ответни дейности от страна на Русия и скокове на международните цени на петрола.

Припомняме, че на 9 февруари в Северския регион на Краснодарския край се възпламени Илския нефтопреработвателен цех, след офанзива на ССУ. Той се трансформира в цел за дронове. В началото на май 2023 година за два дни в рафинерията избухнаха две детонации. В края на май няколко дрона още веднъж два пъти нападнаха завода.
 Отново горяха рафинерии в Краснодарския завършек на Русия Обновена
Отново горяха рафинерии в Краснодарския завършек на Русия

Руското МО заяви за украински дронове в четири региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР