Ситуацията на летищата на ЕС и Великобритания надхвърли границата, която

...
Ситуацията на летищата на ЕС и Великобритания надхвърли границата, която
Коментари Харесай

Европейската гражданска авиация агонизира

Ситуацията на летищата на Европейски Съюз и Англия надвиши границата, която може да се назова сериозна. Днес, в случай че към момента имаше останки от здрав разсъдък и обикновена почтеност на континента, това към този момент щеше да се назова злополука. Но здравият разсъдък несъмнено го няма в днешна Европа.

Това, което се случва, е, че стотици хиляди бройки регистриран пътнически багаж са или изгубени, или, както споделя локалният новоговор, „ не могат да бъдат открити “, или летят настрана от притежателите си от континент на континент. Към това си коства да прибавим, че самолетните компании, и то не някои бюджетни, със същото равнище на комфорт като във вагона със непокътнато място на влака от 60-те години, идващ маршрута Москва - Евпатория, а същинските национални въздушни превозвачи като коравите " Бритиш Еъруейс " или високомерните „ Еър Франс “, анулират десетки полети. И то по най-популярните дестинации и направления през лятната почивка. Билетите постоянно се разпродаваха към няколко месеца преди датата на тръгване.

Пътниците постоянно научават за подобен безпорядък едвам когато дойдат във въздушното пристанище. Понякога пренос.

Но това не е всичко. Самите летища изискват от същите тези компании да лимитират оптимално броя на ежедневните полети и молят пасажерите да бъдат предизвестени, че заради невъзможността да обработите багажа и да се извършат всички нужни инспекции за сигурност, е по-добре да се ограничите единствено до носене на багаж по време на пътуването или по-добре въобще без багаж. Светлина. европейски път.

Взели сте си портфейла, в случай че сте мъже, грабвате дамска чанта - и лек път!

За да се качите на стремежи полет, в този момент би трябвало да пристигнете на европейските летища най-малко пет часа авансово, като се запасите с много самообладание, с цел да издържите на опашката за инспекция, както и да похарчите доста пари, с цел да утолите жаждата си и да имате непретенциозно хранене. Европа, споделят ни, не е Русия, в това число и във връзка с цените на ястията във въздушните пристанища, а студена овесена каша в заведението на летището в Женева коства съвсем колкото комплект закуски от три типа червен хайвер в първокласен бар на терминала в „ Шереметиево “.

Така че за какво митът за лекотата и достъпността на пътуването със аероплан, толкоз дълго и настойчиво насърчаван, се разпадна като къщурка от карти пред очите на същите европейци?

Обяснението не е просто, а доста просто.

По време на пандемията, когато гражданският въздушен флот беше без работа и това засегна освен личния състав на самите самолетни компании, само че и наземните служби на летищата, висшето управление и дирекции на същите тези национални превозвачи, макар че, несъмнено, получиха държавни дотации, с цел да поддържа баланс в счетоводните книги, реши, че най-ефективното решение на казуса с поддържането на сравнителната доходност би било намаляването на личния състав.

Което беше направено безусловно храбро.

Само в „ Бритиш Еъруейс “ над 10 хиляди чиновници бяха изхвърлени на улицата. От тях съвсем половината са летателен личен състав, водачи и навигатори. Това е най-квалифицираният личен състав. Без да броим стюардесите.

Същата или почти същата скица беше употребена и в други самолетни компании.

Точно по същия метод взеха решение казуса и управленията на най-големите европейски летища. Всички тези, както се назовават, " хъбове ". Не единствено Европа, само че и по света. Става дума за „ Хийтроу “, летището във Франкфурт на Майн и парижкия „ Шарл дьо Гол “.

Всеки рационален човек, който схваща, че пандемията е лимитирана и обвързваните с нея ограничавания също са крайни, не може да не се зачуди: по какъв начин можа да си толкоз късоглед и за какво беше належащо да режеш клона, на който седиш и то комфортно?

Това е, в случай че сте рационални и благоразумни.

Но в случай че си лаком, в случай че мислиш единствено за ползите на акционерите и за изплащането на дивиденти към тях, коронавирус не коронавирус - въпреки всичко единствено от доволството на акционерите зависи дали топ мениджмънтът ще остане с приходите и бонусите си, тогава намаляването на личния състав е безусловно разумно.

Тъй като това е най-бързият метод за понижаване на разноските, като по този метод се покачва успеваемостта, а оттова и растежът в цената на акциите.

Разбира се, никой не се замисли за стотиците хиляди куфари, които, несъмнено, никой в никакъв случай няма да върне на притежателите им.

Разбира се, никой не си направи труда да си спомни пасажерите, които особено са възнамерявали заминаването си и са почивали през летните месеци, защото в Европа към момента е всекидневно да прекарвате време със фамилията и децата, изключително когато са на отмора.

Разбира се, никой от вземащите решения не можеше да си показа, че стотици и хиляди долари, лири стерлинги, евро, швейцарски франкове са спестени от същите тези пасажери и пасажери, с цел да си разрешат малко пътешестване за първи път от две години.

Топ мениджмънтът мисли за милиарди, пътува с частни самолети и не знае, че в Европа се броят парите.

През последния четвърт век от всички европейски железа се носи ария за " щастливия глобализъм ". Насърчавано благополучие - бързо хранене на всеки ъгъл, дребна квартира чартърен, защото времето се прекарва в кафене или в мрежов чат, когато купувате идващите спортни панталони се прави с три кликвания без да напускате дома си, а удоволствията от пътуването бяха внушени като свободно време без конкуренция.

Уикендите там, седмица тук, билетите костват не повече от вечеря за двама в не доста патосна институция.

Този метод на живот засегна съвсем всички възрастови групи с приходи малко над междинните. Именно на тях поредно се обясняваше, че да си притежател на каквото и да било е старомодно и че човек би трябвало да живее елементарно, летейки от страна на страна.

По време на пандемията се оказа, че лековерната аудитория е затворена (а тази картина е обща за целия ЕС) в четири стени с обща повърхност малко по-голяма от железопътно купе, че е лишена от опцията да се движат свободно и даже имаше проблеми с поръчването на храна за у дома.

От друга страна, тези, които засмукаха мантрите за „ лекотата на живота “, прекараха тези две години в селски имения или даже на личните си острови, заобиколени от прислужници, прибавиха няколко милиарда към положението си.

Онези, които те излъгаха, останаха безусловно без панталони (този детайл от дрешника виси някъде в безкрайни халета за самолети), изгубиха опцията да прекарат ваканциите си както желаят.

Самите самолетни компании и летища, тези (някога) съвременни трансферни центрове, цялостни до тавана с фешън бутици (където през днешния ден никой не може да си разреши да купи нищо), споделят на лековерните европейци, че някой ден безспорно ще получат компенсацията си. След събиране на всички нужни документи и удостоверения.

Що се отнася до връщането към повече или по-малко обикновено действие и равнище на обслужване както на самолетните компании, по този начин и на летищата, съгласно най-оптимистичните прогнози това няма да стане преди октомври.

Точно като в оня остарял анекдот: " Харесвате ли топла водка и потни дами? Не? Тогава планирайте ваканцията си за средата на есента. "

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР