Ситуацията на фронта принуди Киев да хвърли в битка части,

...
Ситуацията на фронта принуди Киев да хвърли в битка части,
Коментари Харесай

ВСУ въведоха в бой елитните си резерви

Ситуацията на фронта принуди Киев да хвърли в борба елементи, предопределени за втория стадий на контранастъплението. Факт е, че съветската войска сама мина в офанзива в някои региони. За обстановката на фронта - в материала.

Напредването се забавя “

Запорожка област към момента е в челните редици на основния удар на ВСУ. Войските се пробват да пробият защитата, само че понасят загуби и се връщат обратно.

ВСУ са се съсредоточили в Работино, където управляват отчасти северната част на селището. Все още обаче не е сбъднат първичният проект на Киевския общоприет щаб - пробив на юг, към Токмак и по-нататък към Бердянск и Мелитопол.

Според съветското министерство на защитата от началото на настъплението ВСУ към този момент са изгубили 45 000 души. В резултат на това към Запорожие бяха хвърлени елитни запаси - 82-ра десантна и 46-а въздушно-мобилна бригади.

Личният състав е подготвен на Запад по стандартите на НАТО. Танкистите, които към момента не са били на фронта, са въоръжени с английския “Чаланджър-2 ”. Присъстват още немските БМП “Мардер ” и американските БТР “Страйкър ”.

Десантчиците трябваше да влязат в борба във втория ешелон, да пробият дупките, направени в защитата от щурмови елементи. " Страйкър " развиват висока скорост по неравномерен терен, което разрешава на пехотата бързо да съкрати дистанцията.

Въпреки това не беше допустимо да се пробият линиите и в този момент самите десантчици се употребяват като щурмоваци. Това демонстрира, че ВСУ не разполагат с задоволително бойци.

" Те не вземат поради загубите, те безусловно водят хората на кръвопролитие ", споделя офицер от разузнаването с позивна “Сапфир. " Те не изпитват апетит за снаряди, те удрят доста постоянно и тъкмо. Но за огромно нахлуване са нужни повече оръдия. Рисковано е да се работи в огромни бронирани групи в минни полета. Те работят основно като пехота, ръчно отстраняват мини. Въпреки това нашите екипи незабавно отдалечено поставят мините още веднъж. Това доста ги забавя ”, добавя разузнавачът.

Малко по-голям триумф реализираха ВСУ на изток - на Времевиевския перваз, покрай границата с ДНР. Там те окупираха Старомайорское и Урожайное. Това съставлява опасност за Старомлиновка, значим логистичен пункт. И оттова можете да напреднат както на юг, към Бердянск, по този начин и на изток, към Волноваха.

Вторият вид, както наподобява, ще бъде подсилен с удар на групата, защитаваща Угледар. Но не е несъмнено, че украинската войска ще има задоволително сили за подобен пробив. Русия оборудва отбранителните линии освен в региона на Запорожие.

Позиционни борби

На линията на прикосновение в Херсонска област е без промени. Киев се пробва да заеме островите на Днепър, с цел да редуцира времето за прекачване на части на левия бряг. Безрезултатно - цялата акватория се оглежда с дронове. Малкият плацдарм, високомерен от украинския десант в региона на Казашките лагери и Подстепното, се обстрелва непрекъснато.

В Донецко направление се водят позиционни боеве. Руската войска зае няколко опорни точки на ВСУ северно от Авдеевка, по пътя към село Керамик. В същото време щурмовите елементи се придвижват към Красногоровка.

Сблъсъците не престават край Водяное, Первомайское и Северное, както и край Невелское. Наскоро украинските бойци бяха прогонени от позициите си край село Каменка.

Край Артьомовск ВСУ с поддръжката на артилерия възобновиха щурма на Клещеевка. Руснаците от своя страна контраатакуват от Дубово-Василевка до Богдановка. Нито една от страните не съумя.

Достигане до задачата

На по-голямата част от линията на прикосновение съветската войска е в защита. Но някъде напредва.

Преди всичко на необятен фронт от Кременная до границата с Белгородска област. В Краснолиманско направление те напреднаха към селището Торское. Достигнаха до покрайнините на Купянск и овладях гара Молчаново, която е значима за логистиката. Водят се боеве за Синковка.

Украинският общоприет щаб трансферира тук няколко бригади от Запорожие. Групата край Купянск се управлява персонално от командващия сухопътните войски генерал-полковник Александър Сирски. Той управлява сполучливото нахлуване атака на ВСУ край Харков предходната есен и доста по-малко сполучливата за тях отбрана на Артьомовск.

Признавайки, че обстановката се утежнява, генералът предизвести: Купянск може да бъде блокиран и високомерен.

Освен това съветската войска се придвижва напред южно от Кременная, в Серебрянското горско стопанство. Както оповестяват украинските медии, точно там се бие полк " Азов ", разрушен в Мариупол, само че преформиран.

Според оценките на украинския Генерален щаб главната задача на Москва в Краснолиманското и Купянското направление е да доближи река Оскол. Източното крайбрежие е идеална отбранителна линия. Това ще сътвори буферна зона сред следената от Киев част от Харковска област и ЛНР.

Западно от Оскол е Изюм. От този град има пряк път към Славянско-Краматорската агломерация. Именно в Краматорск се намира централата на украинската формация " Восток ". Залавянето ѝ може да реши изхода на целия спор

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР