Системата за видеоповторения (ВАР) може да се промени из основи.

...
Системата за видеоповторения (ВАР) може да се промени из основи.
Коментари Харесай

Готвят революционни промени в съдийството и системата ВАР

Системата за видеоповторения (ВАР) може да се промени радикално. „ The Telegraph “ излиза с новината, че се приготвя ново революционно решение, което ще е обвързвано с ситуацията за засада и цели да увеличи доверието в работата на съдиите.

Разработена е прецизна технология, която доста бързо и акуратно би трябвало да очертае последната линия на отбраната, с цел да бъде решено дали има засада на нападателя в границите на частици от секундата. Очертанието на линията ще бъде видно за ВАР асистентите и те ще предават видяното на основния арбитър доста по-бързо, а по този начин ще се понижи забавянето на играта.

Изданието написа, че употребяваната все още техника не е съвършена и постоянно трябват много повторения, с цел да бъде несъмнено в кой миг топката се отделя от крайници на подаващия.

Освен това линията, очертаваща засадата ще към този момент ще бъде доста по-тънка. Предполага се, че по този начин съвсем ще се анулират разногласията за избрани милиметри, които не може да се конкретизират въз основата на съществуващата технология и постоянно стават обект на разногласия от страна на почитателите.

Automated, immediate offside calls are also in development, with hopes that a system could be ready for the 2022 World Cup
— Telegraph Sport (@TelegraphSport)
„ Telegraph “ добавя, че най-малко 19 гола от предишния сезон е трябвало да бъдат анулирани, в случай че линията на засадата е била по-тънка.

Най-революционното с използването на новата технология е, че реферите ще би трябвало посредством микрофоните на съдийската си система за връзка ще би трябвало да изясняват на почитателите на стадиона решението си. Подобна процедура се ползва сполучливо в най-големите американски спортни шампионати – НФЛ (шампионатът по американски футбол) и НБА.

По информация на изданието възможните нововъведения може да станат факт за Световното състезание в Катар идната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР