Системата на МВР е най-потърпевша от прехода. Това становище изказа

...
Системата на МВР е най-потърпевша от прехода. Това становище изказа
Коментари Харесай

Вижте вота от циганската махала в Асеновград, призова бивш главсек на МВР

Системата на Министерство на вътрешните работи е най-потърпевша от прехода. Това мнение изрече някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров, понастоящем народен координатор на партия " Атака " пред bTV.

Първа стъпка в решаването на казуса на политическо равнище е изваждането на резултатите от изборите в циганските гета. " Тогава да си дадем сметка кой и на какво съображение е обвързван с тези хора, освен да даваме откъслечни мнения по тематиката ".

 Обвиняем за побоя в Асеновград развявал знаме на
Обвиняем за побоя в Асеновград развявал знаме на " Ислямска страна "

Исках да видите лицата на тези, които пребиват деца, съобщи Ангел Джамбазки

Лазаров настоя да бъдат отворени резултатите от изборните секции с номера 57, 58, 59 в циганската махала в Асеновград и да се видят резултатите на депутата Манол Генов, за който има данни, че е купувал ромски гласове. " Докато не се реши този въпрос да се спре с този бизнес с циганските гета няма да мръднем нито крачка напред ", разяснява Лазаров. Той уточни, че парите за пазаруване на цигански гласове са най-вероятно от политическа корупция.

Лазаров разяснява, че 27 години се правят промени в разнообразни направления, промени, които по думите му, постоянно си опонират. На въпрос кой е най-големият провинен за това състояние на системата, Лазаров съобщи, че аргументите са сложни. Относно полицейските митинги, Лазаров означи: " Реши се въпросът с униформите. В момента както виждате се основава организация за погашение на тези средства, които се дължат за интервала 2011-2015 година ".

Той разяснява, че има проблеми с подготовката, с оборудването, с образованието на състава, наслоени проблеми с мотивацията, обществения статус на чиновниците. " Това би трябвало да бъде решено в политически консенсус за една средносрочна и дълготрайна стратегия за изправяне на крайници на Министерство на вътрешните работи. Ако се работи на парче и влезем в сферите на популизма - няма да реализираме нищо ", разяснява той.

 Полицаите ходели при шивачи, с цел да им кърпят униформите
Полицаите ходели при шивачи, с цел да им кърпят униформите

Отделяли по 30% от заплатата си за поддръжка на служебното облекло

На въпрос има ли политическо вмешателство в митингите на Министерство на вътрешните работи, Лазаров отсече, че от две години не е секретар на министерството и не е и представител на министъра.

" Като стана въпрос за популизма мога да ви дам съответен образец. Снощи по вашата телевизия гледах госпожа Корнелия Нинова, която с извънреден възторг обясняваше по какъв начин било дадено във всяко село да има служител на реда и по какъв начин не бил решен казусът с недокомплекта в Министерство на вътрешните работи. Проблемът с недокомплекта - това са незаетите щатове в Министерство на вътрешните работи. По груба моя сметка сега има 3 500 незаети щата в Министерство на вътрешните работи ", установи Лазаров.

Той продължи като посочи, че с цел да бъдат заети тези щатове в Министерство на вътрешните работи тези хора би трябвало да минат подготовка и процедури, за които два месеца са прекомерно къс интервал. " Всъщност в Българска социалистическа партия има хора, които схващат от тази работа, с цел да обяснят на госпожа Нинова, че не се приказва по този метод, тъй като влиза в областта на популизма. 600 души на курс обучаеми - два пъти в годината по шест месеца са към 1200 чиновници, които могат да бъдат назначени за една година. Като извадим от тази сума обективно напускащите, се вижда, че първоначално би трябвало да бъде спрян противоположният тренд на напускащите ", установи Лазаров.

По думите му, когато се поправи този развой въпросът може да бъде решен за четири - пет години. По отношение на заплатите на служителите на реда, Лазаров прикани да се влезе в разговор с ясни решения.

Относно протестът в Асеновград и бутането на противозаконните ромски постройки, Лазаров уточни, че партия " Атака " е подготвена да влезе в тематиката с ясни и съответни задължения и политически послания. Проблемът на циганските гета стартира обратно в годините на прехода. По думите му тактиките и кръглите маси не могат да решат казуса, в случай че не се отвори кутията на Пандора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР