Синята светлина, излъчвана от енергоспестяващите крушки,екраните на телевизорите и другите

...
Синята светлина, излъчвана от енергоспестяващите крушки,екраните на телевизорите и другите
Коментари Харесай

Най-подценяваната причина за безсъние – синята светлина


Синята светлина, предавана от енергоспестяващите крушки,

екраните на тв приемниците и другите електронни устройства, потвърдено унищожава съня ни . Много научни изследвания асоциират обстоятелството, че синята светлина в заобикалящата ни среда през днешния ден е повече от всеки път, със честите случаи на бодърствуване и други проблеми със съня в международен мащаб.

В устрема да си осигурим по-добър сън разчитаме на здравословни техники като банкет на избран вид храни, поддържане на физическа интензивност и разнообразни релаксиращи съзнанието техники, само че постоянно подценяваме въздействието на светлината върху съня ни. Така синята част на светлинния набор се трансформира в най - подценявания измежду факторите, които потвърдено унищожават съня ни.

Синята светлина е тази част от светлината, предавана от електронните устройства, която попада в спектъра от дължина на вълната и периодичност, присъщи за синята зона на светлинния набор. В целия комплекс от предавани от устройствата светлинни лъчи синята светлина не може да бъде независимо уловена от окото , само че въздействието й върху организма е налице. А това въздействие е обект на редица изследвания, доказващи, че то е мощно отрицателно във връзка с съня и изключително вечер.

Последните научни данни за въздействието на синята светлина върху съня показват 4 аргументи излагането на действието й вечер да води до бодърствуване. Синята светлина:
Инхибира секрецията на хормона на съня мелатонин; Съкращава продължителността на съня; Влошава качеството му, предизвиквайки чести събуждания през нощта; Възпрепятства естественото намаление на телесната температура вечер, с което тялото непосредствено се приготвя за заспиване;

Свързани публикации.. Кратък сън – къс живот. Скритите опасности при бодърствуване 0 Спортът понижава безсънието, само че след 4 месеца 0 Гледайте синя светлина - обезпечава прилив на благополучие 0

Доказването на тези въздействия на синята светлина са причина учените да е опишат като най - нападателната към съня част от светлинния набор. Според научните данни отрицателното й въздействие върху съня се усеща най-силно вечер сред 21 и 23 часа. Редовното излагане на синя светлина в този интервал може да извади трайно от строя биологичния часовник на организма и да докара до хронично бодърствуване във всяка възраст.

Заключението на експертите по въпросите на съня е, че лимитирането излагането на източници на синя светлина вечер е измежду първостепенните ограничения за възстановяване качеството на съня. С тази цел от ден на ден електронни устройства се оферират с вграден филтър , улавящ или най-малко лимитиращ предаваната от екраните им синя светлина.

Все отново синята светлина може да донесе и изгоди за организма . Негативното й въздействие върху процесите в организма, предразполагащи към заспиване, може да се употребява и като позитив. Според учените излаганеот на синя светлина заран работи ободряващо, отстранява сънливостта и покачва концентрацията ни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР