Синоптичката на Нова телевизия Лора Георгиева предупреди за сериозни дъждове

...
Синоптичката на Нова телевизия Лора Георгиева предупреди за сериозни дъждове
Коментари Харесай

Синоптичката на Нова предупреди цяла България

Синоптичката на " Нова телевизия " Лора Георгиева предизвести за съществени дъждове в цяла България в петък и събота.

" През идващите два дни подред средиземноморски циклон ще премине през Балканите. Така на Разпети петък времето у нас ще бъде облачно, като се чакат и обилни количества от дъжд. Валежите ще стартират още сутринта и бързо ще обзет съвсем цялата страна. Около и след обяд те ще са интензивни и с гръмотевици. Има и висок риск от градушки, като до вечерта могат да паднат до към 50 литра на квадратен метър. Без превалявания ще остане единствено в крайните североизточни елементи.



За съвсем всички области на следващия ден е в действие жълт и даже оранжев код за рисково време. Максималните температури ще са много ниски и ще доближават едвам от 13 градуса в Западна България, до 20 градуса в североизточните региони. По Черноморието денят също ще премине с облаци. Валежите ще са основно по централното и южното крайбрежие, а на север е допустимо слънцето да се покаже за малко.

Температурата на въздуха ще доближава 16-17 градуса, а на морската вода - 14-15. Планините на следващия ден няма да са подобаващи за разходки и туризъм. През целия ден ще има условия за интензивни дъждове и гръмотевици. Опасността от градушки е доста висока, изключително следобяд. На 2000 метра температурата ще е 2-3 градуса.

В събота интензивните превалявания в цялата страна ще продължат. Остава заплахата от градушки като се покачва и рискът от преливането на някои реки. Температурите ще останат под 20 градуса. На празничните Великден и Гергьовден времето ще е най-вече слънчево. Кратки следобедни дъждове ще има на 6 май единствено в планините на Западна България. Ще се затопли и тук-там чакаме до към 25 градуса ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР