Синият талон на шофьорите отпадна окончателно от правната действителност в

...
Синият талон на шофьорите отпадна окончателно от правната действителност в
Коментари Харесай

Сбогом на синия талон. Отпадането му излезе днес в "Държавен вестник"

Синият ваучър на водачите отпадна дефинитивно от правната реалност в България откакто в петък в " Държавен вестник " беше оповестен Законът за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. От през днешния ден можете да извадите талона от портмонето си или от портфейла с персонални документи – никой няма да ви го потърси.
 
Нормативно контролният ваучър на водача беше разказан в два закона – в Закона за автомобилните транспорти и в Закона за придвижването по пътищата. В първия от тях в член 157 беше записано, че контролният ваучър удостоверява валидността на притежаваното удостоверение за ръководство на МПС и с смяната от 28 юли този текст беше отстранен, както още два текста, в които се загатваше талона.
 
В Закона за придвижване по пътища на водача пък се вменяваше да показва при инспекции талона. С отпадането на член 183 алинея 1. т. 1 и това обвързване отпада. На процедура се освобождава лидерът от една тежест да се чуди какво да го прави и къде да го съхранява контролния ваучър, който от дълги години нямаше в началото плануваното за него значение.
 
В член 157 на Закона за придвижване по пътищата се заличават думите в алинея 1 " надзорен ваучър за потвърждаване валидността на притежаваното удостоверение и "  и се основава изречение трето: " В националния указател за водачите и техните нарушавания и санкции по член 165, алинея 1, т. 6 се съхранява информация за контролните точки за доклад на осъществените нарушавания ".
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР