Синдикална федерация на служителите в МВР внезапно се обяви против

...
Синдикална федерация на служителите в МВР внезапно се обяви против
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР внезапно обяви наркотестовете за ненадеждни след позитивните резултати на полицаи

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ненадейно се разгласи срещу контрола на служителите на реда за приложимост на алкохол и опиати, като разгласи, че полевите проби за дрога " са потвърдили своята неефективност ".

Масовите проучвания на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в цялата страна се постановиха по искане на министър Иван Демерджиев, след няколко случая с служители на реда с положителни наркотестове.

Същите полеви проучвания се вършат на всеки водач, който е спрян от полицейски патрул със подозрения за несъответстващо държание на пътя.

Генади Тенев от СФСМВР обаче разгласи използването на същата мярка против сътрудниците му за " обезпокоителна и незаконосъобразна ".

" Тези проби демонстрират съществуване на субстанции, които се съдържат в лекарствени средства. След това кръвните проби демонстрират, че няма наркотични субстанции. Имаме сходни случаи при над 50-годишни сътрудници - хора със здравословни проблеми, които вземат лекарства. Когато пробата покаже позитивен резултат, следва редица мероприятия, които стигат до премахване от работа, унижение на чиновниците пред останалите сътрудници, семейство, другари. След това би трябвало да потвърждава с кръвни проби, които лишават време ", изяснява той пред Нова ТВ.

" Не знам Министерство на вътрешните работи по какъв начин ще компенсира тези чиновници за това, което им се предизвиква ", сподели още той.

На напомнянето от страна на водещите, че на същото оскърбление са подлагани и всички останали хора в страната, Тенев разгласи, че " до момента наранени права на наши членове и чиновници на Министерство на вътрешните работи нямаше - това стартира от през вчерашния ден ".

Според него - всеобщите инспекции ще извадят на ярко обстоятелството, че " в Министерство на вътрешните работи се употребяват медикаменти за усмиряване поради високия стрес и натоварване ", което по думите му се криело в формалните данни на полицията.

От СФСМВР считат, че по-добрият метод за засичане на наркозависими служители на реда са " годишните медицински проби ", които министерството е длъжно да прави на чиновниците си, само че не извършва това обвързване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР