Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в последните 10

...
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в последните 10
Коментари Харесай

Форум, касаещ проблемите на МВР, се провежда в Пловдив

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), в последните 10 години работи интензивно за трайна и устойчива смяна на Министерство на вътрешните работи, която да подсигурява качество на доставяната услуга " сигурност “ на всички български жители, както и да се трансформира в работно място, което обезпечава здравословни и безвредни условия на труд, които включват и дейна грижа за физическото и психологичното здраве на работещите в институцията.

В последните две години, в границите на план " Най-новото предизвикателство пред достойните условия на труд: ръководството на професионалния стрес и риска на работното място “, финансиран от Иновация Норвегия, СФСМВР направи три проучвания, които са основни за жителите на Република България и измежду работещите в Министерство на вътрешните работи. СФСМВР изследва факторите причиняващи професионален стрес и смяната, която е настъпила в интервала 2015-2020 година ( през 2013 година Федерацията направи за първи път в Министерство на вътрешните работи оценка на професионалния стрес). Успоредно в това беше направена оценка на риска на работното място в общо 9 работни места – в 3 РУП, 3 РСПБЗН и 3 Граничен контролно-пропусквателен пункт. А последното проучване е количествено и представително за Министерство на вътрешните работи, което открива главните упования на чиновниците за решение на проблемите във Ведомството и ролята на СФСМВР в този развой.

Тези проучвания с изключение на, че са неповторими за Министерство на вътрешните работи, бяха и основополагащи за създаване на дълготрайна визия за устойчива промяна, която да трансформира вътрешното ведомство в институция, която е привлекателно работно място за младежите и дава отговор на действителните потребности на жителите на Република България. Разработената от СФСМВР визия за промяна бе показана на Национален спор през 2021 година, в който участваха представители на политически партии – част, от които сега ръководят Република България, академичната общественост, неправителствени и синдикални организации и медии. По време на националния спор бе утвърдена препоръчаната от СФСМВР визия за промяна, която като виждане е споделена и от представители на всички политически партии в 47-то Народно събрание.

Регионалният конгрес в град Пловдив ще се организира на 10 май 2022 година от 10.00 часа в постройката на 5 РПУ.

Регионалният конгрес има следните цели:

1) Да се показа, разиска и подкрепи/отхвърли от участниците във форумите, направената от СФСМВР визия за промяна в Министерство на вътрешните работи.

2) Да се разпознават характерни за района проблеми, които да бъдат разказани и планувани при правенето и осъществяването на тактиката за устойчива промяна.

3) Да се открият публичните настройки по отношение на нуждата от правене на локални и/или районни политики за сигурност (политики съобразени с съответните специфики на региона).

За присъединяване в районния конгрес са поканени представители на всички заинтригувани страни - народни представители, представители на общински съвет и общинска администрация, неправителствени организации (в това число учебни настоятелства, читалища и др.), медии и други представители на институции/организаиции, разпознати от СФСМВР като хора, които имат отношение към политиките за сигурност и сигурност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР