Синът на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер –

...
Синът на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер –
Коментари Харесай

Мик Шумахер: Чувствах се като у дома си във Формула 1

Синът на именития водач от Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, не скри вълнението си, откакто направи първото си тест каране в най-престижното автомобилно съревнование. 20-годишният Мик тества болида на Ферари на пистата в Бахрейн през вчерашния ден, като даде второ най-хубаво време от всички участници, като само Макс Верстапен с Ред Бул даде по-добро време.

Миналата година Мик Шумахер стана първенец във Формула 3, а в края на предходната седмица взе участие в първото си съревнование от Формула 2, завършвайки на осма позиция. Вчера той имаше опцията да се качи в колата, с която татко му реализира най-значимите триумфи в кариерата си. “Насладих се на преживяването. От първия миг в гаража се усещах като вкъщи си. Много от хората там ме познават, откогато съм дете. Болидът е необикновен, тъй като има мощност, само че също по този начин се ръководи доста леко. Бях впечатлен от опциите на спирачките. Имах възприятието, че мога да натискам спирачките все по-късно и по-късно, и все пак да съумявам да вземам завоя. Бих желал да благодаря на Ферари за тази неповторима опция ”, разяснява Мик след пробите.

Днес Мик Шумахер, който при започване на годината стана част от Академията на Ферари, ще има опция да направи втори тест във Формула 1, този път с болида на Алфа Ромео. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР