Симптомите на Ковид-19 са средно с два дена по-кратки при

...
Симптомите на Ковид-19 са средно с два дена по-кратки при
Коментари Харесай

Ново изследвне: Симптомите при Омикрон изчезват с 2 дена по-бързо, отколкото при Делта

Симптомите на Ковид-19 са приблизително с два дни по-кратки при разновидността Омикрон, в сравнение с при Делта, сподели огромно проучване с имунизирани британци, съобщи Ройтерс.
Участниците в проучването са поддържали дневник на смарт телефоните си след появяването на признаци.
"По-кратките признаци допускат, само че още не е доказано от проучвания за вирусния товар, че интервалът на предаване на болестта може да е по-кратък, което би се отразило на здравните политики на работното място и на насоките за публично опазване на здравето ", пишат създателите на проучването.
Въз основа на приложението Zoe Коронавирус, което събира данни за признаци, проучването също по този начин откри, че при разновидността Омикрон вероятността за хоспитализиране е с 25% по-малка, в сравнение с при Делта.
Макар и да е известно, че разновидността Омикрон провокира по-леко боледуване, проучването е неповторимо с подробния разбор и с това, че поправя всички изкривявания, породени от разликите във имунизационния статут от разглеждане единствено на имунизирани доброволци.
Изследователите от Кингс колидж в Лондон са анализирали два набора данни от 1 юни до 27 ноември 2021 година, когато повече от 70% от случаите са били с разновидността Делта, и от 20 декември 2021 година до 17 януари 2022 година, когато повече от 70% от случаите са били с разновидността Омикрон.
Пациентите - съвсем 5000 във всяка група, са съпоставени и съпоставени 1:1 с човек на същата възраст, пол и имунизационна доза в другата група.
По-кратката дълготрайност на признаците при Омикрон спрямо Делта е по-силно изразена при хората с три дози ваксина. Симптомите са траяли приблизително 7,7 дни през интервала, доминиран от Делта, и единствено 4,4 дни, или с 3,3 дни по-малко по време на интервала на Омикрон.
Сред хората единствено с две дози ваксина признаците от Делта са траяли 9,6 дни, а от Омикрон - 8,3 дни, което съставлява разлика от единствено 1,3 дни.
Приложението за проучване на признаците ZOE Коронавирус събира данни за самооценката на признаци.
Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Лансет " и ще бъдат показани на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни заболявания този месец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР