"Симптомите на коронавируса са практически неразличими от симптомите на грипа,

...
"Симптомите на коронавируса са практически неразличими от симптомите на грипа,
Коментари Харесай

Доц. д-р Атанас Мангъров: Симптомите на грипа и коронавируса са напълно неразличими


"Симптомите на ковид са на практика неразличими от признаците на грипа, само че в случай че някой бъде обвинен, че има ковид, това ще е по епидемиологични данни - в случай, че е бил някъде, където би могъл да има контакт с някой инфектиран. Опитът от предишните епидемии демонстрира, че тези хора да бъдат вкарани в лечебни заведения, не е изключително добър вид, защото там се основават по-големи условия да контактуват с хората и болестта да се популяризира по-широко ", съобщи пред Българска национална телевизия шефът на детското поделение в Инфекциозна болница доцент доктор Атанас Мангъров.

Той добави, че в такава обстановка би трябвало да се съблюдават всички ограничения, с цел да не се заразят хората, които лекуват възможните болни - маски, ръкавици. "Това си е една животозастрашаваща зараза, която има доста огромни благоприятни условия за заразяване - задоволително е да се ръкувате с болен, с цел да се считате за контактен. Фактът, че толкоз бързо се популяризира и обхвана огромни елементи население в Китай, приказва, че тази зараза се популяризира по всички вероятни пътища ", сподели още доцентът.

Според него лекуване за това заболяване в обозримо бъдеще не се чака да има. "По тази причина за момента всички старания са ориентирани към това да се изолира, да се ограничи разпространяването на епидемията, стопират се самолетните полети до Китай, всевъзможни ограничения се взимат, с цел да не се популяризира по света, което е извънредно мъчно ", сподели още той.

Доц. доктор Атанас Мангъров разяснява още, че за благополучие при актуалната зараза смъртността се движи някъде сред 3 и 4%, което е много по-малко от случая през 2002-2003 година, когато смъртността беше 10% или през 2012 година средноизточният респираторен синдром, където смъртността доближаваше до 35%.

На въпроса може ли вирусът да се придвижва с пощенски колета той сподели: "Поначало тези вируси са неустойчиви в околната среда, би трябвало да има пряк контакт и то не прекомерно отдалечено във времето, тъй като поначало това са вируси, които предизвикват болести измежду животните и могат да се трансферират на хората, когато те си поддържат връзка с животните, най-много диви, и оттова към този момент да минава от човек на човек ".

Той успокои хората, че с цел да имат съмнения за ковид, би трябвало да са имали някакъв персонален контакт с другия завършек на света.

За грипа, който върлува в страната, той заяви, че главно се засягат децата от 1-2-годишна възраст до учебна възраст. Протича доста неприятно с висока температура, дразнеща суха кашлица, един типичен грип. Според него малко деца са били имунизирани.

Той предложи хората да си останат у дома, когато почувстват признаците на грипа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР