Симптоми на рак на гърдата, за които жените трябва да

...
Симптоми на рак на гърдата, за които жените трябва да
Коментари Харесай

Симптоми на рак на гърдата, за които жените трябва да внимават


Симптоми на рак на гърдата, за които дамите би трябвало да внимават. Ракът на гърдата е най-разпространеният рак в света. Данни сочат, че към една на всеки осем дами получава тази диагноза.
На фона на това, обезпокоително огромен брой
представителки на нежния пол не знаят кои са ранните признаци на рак на гърдата.

Проучване от 2019 година на козметичната компания Avon разкрива, че по-малко от половината (42 на сто) от интервюираните в него дами са уверени, че знаят
какви промени да търсят в гърдите си.
Междувременно, една четвърт от дамите считат, че бучките е единственият симптом на рак на гърдата. Констатациите са от изследване, тествано измежду 19 000 дами.

Само два % от участвалите в него могат да разпознават 10 постоянно срещани признака на рак на гърдата, написа Independent.
Въпреки че 73 % от участниците
споделят, че постоянно ревизират гърдите си, 60 % признават, че биха се поколебали да потърсят лекарска помощ от позор или боязън.

Освен това по-голямата част от интервюираните дами не знаят, че методът им на живот може да ги изложи
на по-голям риск от рак на гърдата.
Почти две трети не са осведомени с обстоятелството, че постоянната физическа интензивност понижава вероятността да се разболеят, до момента в който 63 % не знаят, че алкохолът е обвързван с по-висок риск от болестта.

Жените би трябвало да ревизират гърдите си всеки месец – с изключение на бучка, други признаци на рак на гърдата включват смяна в размера или формата им, обрив или рани по кожата, секреция от зърното, хлътналост в кожата, непрекъсната болежка или смяна в текстурата на кожата.

Подуването към подмишницата или ключицата също може да бъде знак, както и растяща вена или обърнато зърно.

Ако забележите някакви признаци на рак на гърдата, би трябвало да посетите вашия персонален доктор допустимо най-скоро. След обзор той ще ви насочи към експерт.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР