Симфоничният оркестър на БНР ще изнесе поредния си концерт.Солист в

...
Симфоничният оркестър на БНР ще изнесе поредния си концерт.Солист в
Коментари Харесай

Южнокорейският виолончелист Джонгхеон Нам преди концерта с Радиосимфониците


Симфоничният оркестър на БНР ще изнесе следващия си концерт.
Солист в концерта ще бъде изгряващата звезда виолончелистът Джонгхеон Нам – притежател на Трета премия и Специалната премия от Йоханес Кропфич за най-хубаво показване на модерна пиеса " Токата “ от Сонатата за виолончело на Йоханес Кропфич в " Международния конкурс Йоханес Брамс “.

" Програмата е доста обичана. Едно от творбите е в действителност поемата на Големинов ". Това показа в изявление за предаването " Хоризонт до обед " диригентката Деляна Лазарова :

" Това произведение беше препоръчано от маестро Кадин. Ще включим тази творба на Големинов с поема, която не е изпълнявана доста в България и е малко незаслужено забравена. Ще открием концерта в действителност с невероятния концерт на Елгар за чело и оркестър, който съгласно мен в действителност е извънредно произведение ".

" Моето чело е италиански инструмент , за което аз получих поддръжка от немското държавно управление. Името на майстора, който го е изработил, е Матео Готфилер и това е инструмент, направен през 1710 година ", изясни южнокорейският виолончелист Джонгхеон Нам.

За БНР той описа по какъв начин е почнал да свири на виолончело:

" Моята сестра стартира да свири на цигулка и аз като бях дете си помислих, че желая да изсвирвам на по-голям инструмент, нещо, като виолончело. Когато бях на към 10 години, отидох на концерт на Йо-Йо Ма и това докосна сърцето ми. Тогава почувствах ентусиазъм да стартира да изсвирвам на виолончело ".

Цялото изявление с Деляна Лазарова и Джонгхеон Нам можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР