Силвърстоун ще бъде отворен към приемането на безпрецедентните две последователни

...
Силвърстоун ще бъде отворен към приемането на безпрецедентните две последователни
Коментари Харесай

Силвърстоун отворен към приемането на две състезания без публика

Силвърстоун ще бъде отворен към приемането на невижданите две поредни надпревари при закрити порти, с цел да подкрепи Формула 1 в борбата с възобновяване от ковид, разкри шефът на Гран При на Англия Стюарт Прингъл.

Пистата Силвърстоун може да одобри две надпревари от Формула 1 през този сезон.
Сезонът към момента не е почнал, само че управлението, благосъстоятелност на Либърти Медия Груп, се надява да започва през лятото с нов и променен календар, който може да приключи при започване на 2021. Прингъл показа за The Guardian, че е разискал „ всички разновидности “ с Ф1, в това число две надпревари в еднакъв уикенд или поредни уикенди на английската писта. Нито една писта в историята на най-престижната автомобилна конкуренция не е приемал две поредни надпревари в един сезон.

„ Убеден съм в нашите качества да проведем тези надпревари. Имаме доста опит и познания, сигурно е постижимо “, сподели той. Докато някои страни стартират да облекчават изключителните ограничения в битката против пандемията, събития, включващи огромен брой души на едно място евентуално ще останат неразрешени за известно време. Според формалните рекомендации във Англия хората би трябвало да останат по домовете си и да пазят обществена отдалеченост, когато са на открито. Всяко едно Гран При от истинския календар на Формула 1 бе отсрочено или анулирано до това във Франция на 28 юни, което също евентуално ще бъде отсрочено.

Това ще остави надпреварата в Австрия на 5 юли – писта, благосъстоятелност на енергийната напитка Ред Бул, която има два тима във Ф1, две седмици преди Гран При на Англия на Силвърстоун. „ Мисля, че Ф1 ще вземе решение по отношение на изменение в календара при започване на май “, показа още Прингъл, чиято писта притегли максимален брой фенове предходната година, и е на близко разстояние от офисите на седем от десетте отбора. „ Не може да бъде взето решение, до момента в който не стане ясно, че може да има поредни надпревари. Този времеви диапазон ще ни ни пасне, в случай че не би трябвало да поставяме старания в инфраструктурата за настаняване на хората “, приключи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР