Силно земетресение с магнитуд от 6,8 беше регистрирано край бреговете

...
Силно земетресение с магнитуд от 6,8 беше регистрирано край бреговете
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6,8 беше регистрирано край бреговете на Чили

Силно земетресение с магнитуд от 6,8 беше записано край крайбрежията на Северно Чили, заяви Геофизическият институт на Съединени американски щати, представен от Асошиейтед прес. Засега няма данни за потърпевши и опустошения. Чилийските военноморски сили оповестиха, че няма заплаха от цунами.

Земетресението е станало девет минути след среднощ локално време и е било на дълбочина от 35 км. Епицентърът е на 78 км североизточно от намиращия се в пустинята Атакама град Валенар. Няколко минути по-късно последвал втори трус с магнитуд 6,3.

Земетресението е усетено чак в столицата Сантяго на юг, а също и в намиращия се на 1330 км северно от Валенар град Антофагаста. На видеокадри се вижда по какъв начин прозорците треперят, а на пода падат предмети. Местни радиа оповестиха, че са се откъснали огромни скални блокове. За малко е било прекратено електричеството.

Чили се намира в Тихоокеански огнен пръстен и постоянно претърпява огромни трусове. Последният огромен трус беше на 27 февруари 2010 година - той провокира талази цунами и лиши живота на 526 души, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР