Силната снежна буря, по време на която в Чикаго натрупа

...
Силната снежна буря, по време на която в Чикаго натрупа
Коментари Харесай

Нова порция обилен сняг се очаква в Чикаго

Силната снежна стихия, по време на която в Чикаго натрупа доста сняг в последните часове, се готви да удари региона още веднъж. През последното денонощие тук-там в града се образува до 30 сантиметра снежна завивка, а в този момент прогнозите на метеоролозите сочат, че това е напът да се повтори.

Сн.: Българска телеграфна агенция

В момента елементи от северозападна Индиана и южните покрайнини са покрити от 25-сантиметров сняг, който тук-там доближава и надминава 30 сантиметра. В огромна част от Чикаго натрупванията са към 15 сантиметра.

Това наподобява обаче не е краят, тъй като се задава нов изобилен снеговалеж в четвъртък сутринта.

Силните снегове от предходните часове са се изместили от Чикаго и северозападна Индиана към 8.30 p.m. в сряда, само че новата снежна вълна ще донесе още сред 5 и 12 сантиметра снежна завивка в Чикаго и Окръг Кук до четвъртък следобяд.

Сн.: Българска телеграфна агенция

Силен снеговалеж аргументи тапи и доста произшествия в Илинойс и Индиана, и докара до закъснели или анулирани полети на летищата в Чикаго. Десетки учебни заведения в града останаха затворени или на отдалечено образование.

Повече от 711 полета бяха анулирани на интернационалното летище „ О’Хеър “ и към 94 на летище Мидуей, а десетки учебни заведения бяха затворени или на отдалечено образование. Бяха затворени и центровете за имунизация и тези за тестване за COVID-19.

Чикаго е в снежната бариера на зимата. На доста места в града и в някои от предградията снежната завивка доближи до 25-30 см, а прогнозите са, че снеговалежът ще продължи и се чака да има още към 10 см сняг.

Сн.: Българска телеграфна агенция

От предградията най-засегнати са северните – Уилмет, Скоки и Еванстън, в града – регионите на Мидуей и Хумболт Парк. Обилен снеговалеж имаше и в Северозападна Индиана.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР