Силна политическа подкрепа за поредния, пети мандат, който иска да

...
Силна политическа подкрепа за поредния, пети мандат, който иска да
Коментари Харесай

Борисов от Кюстендил: Вотът на недоверие няма да мине, ГЕРБ иска категорична победа на изборите

Силна политическа поддръжка за следващия, пети мандат, който желае да осъществя като кмет на Кюстендил, получи Петър Паунов през днешния ден. Номинацията му и листата за общински съветници, както и кметовете от останалите 8 общини бяха препотвърдени пред претъпкана зала и в наличието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бившият Министерство на вътрешните работи министър Христо Терзийски, който е един от двамата народни представители на района благодари на симпатизантите за помощта, както и положителните резултати – на последния избор в региона бе реализиран най-хубавия резултат за ГЕРБ-СДС. Терзийски и Паунов даже са били съученици. Ако той бъде подсилен да завоюва още от първи тур, Кюстендил ще стане още по хубаво място, съобщи депутатът. И си пожела с изключение на досегашните 5 кметове на ГЕРБ, да има още 4.

„ Последните 2 година бяхме в безвремие Видяхме какъв брой е мъчно, изключително в случай че ти търсиш сътрудници, а те врагове “, сподели претендентът за кмет.

Бяхме 2 звезди в Брюксел на една галерия – аз кмет в София, той тук, стартира с смешка изявлението си Борисов.

„ Лошото в никакъв случай не идва единствено. Войната в Украйна мислехме, че е най-тежкото за света, само че офанзивата в Израел, терористична офанзива против почтени е в пъти по-тежко за света “, съобщи някогашният министър председател. Той изясни, че обстановката е комплицирана – две войни.

Припомни, че ГЕРБ са солидарни с Украйна и са създали това, което предходното държавно управление на кабинета „ Петков “ не е направило – военната помощ за Украйна.

Вотът против кабинетът няма да мине, счита Борисов. „ Пошегувах се, че математика е вотът на доверие. Те взеха постове и да се възбуждат. Опозицията би трябвало да събере 121 гласа, с цел да събори държавното управление. Има Такъв Народ, Възраждане и Българска социалистическа партия нямат тези гласове. Движение за права и свободи гласоподава с нас и ПП-ДБ. Те нямат математическата опция. В четвъртък ще е говорилня, в петък се гласоподава, математиката не им излиза. Правителството пада единствено в случай че ПП-ДБ или ние се оттеглим и не влезе никой различен. Та постове, пояснения, умножение… То е елементарна аритметика, не тригонометрия, стереометрия. Имам 6 по висша математика. По-добре я знам от тях. Това да има малко прохлада в отчайващото, което ни следва “, сподели той с усмивка. И се ядоса, че някакъв политолог през днешния ден обяснявал какво мисли Борисов – чакал да се изпълни бюджета, с цел да раздава.

3 година без саниране – олюпени и грозни блокове, счита Борисов. И напомни по какъв начин кметът желал автомагистрали, кулоар 8, КППП. „ Къде са? 3 година пропиляно време. Щеше да е готово. „ Струма “ както съм я оставил не е мръднала. Мълчание и тишина. Вие сте моето семейство. Аз ли мисля неверно, или бъркаме общо? Всички Постановление на Министерски съвет дето сме давали се знаят къде са – за стадион, църкви, пътищата “, сподели той.

Кабинетът на Орешарски не бил най-лошият, даже признал какъв брой е празна хазната, Борисов напомни и „ мазнинката “, която остави след края на ръководството си. Сега се на опашката, ядоса се той.

Според него новият модел не правел нищо – единствено давал заплати. „ Един гвоздей не е забит, по този начин ли се развива страна. Като виждам по какъв начин си мълчахте, може да са прави – не вършат нищо, не ги подлагат на критика за нищо, не носят отговорност “, добави водачът на ГЕРБ за съдружните си сътрудници.

„ От безапелационен резултат зависи дали ще променим нещо. Трябва ни доверието на българите. Може да сме бъркали, взели сме си поучения, няма да позволявам неточности, да продължим да стабилизираме общините. Това, което се случи в страната – ще има сглобки във всеки град. Как ще работят – като в страната: хем ще сте дружно, хем ще се хейтите при първа опция, Ако това е добре за градовете – направете го. “, обърна се той към актива. И си пожела Бог да пази българите.

„ Дупница, Сапарева баня, пътят за Рила и манастира – всичко правехме с Постановление на Министерски съвет, тъй като имаше пари в бюджета и знаех за всеки кмет какво е нужно. Мога по памет да кажа. Съгласих се с финансовия министър да гледаме бюджета след изборите. Защото вас ви няма там. Нищо от това, което желаят хората го няма и няма да го има. Няма доходи, няма пари, вложения, стопанска система, нови фабрики не съм чул. Денков споделил, че съм се объркал, че си наслагаха отново компании.. Не се комплицирам елементарно и накарах шефа на енергийната комисия да пита енергийния министър – той заречен, че изискванията ще бъдат поправени, тъй като критериите са дискредитиционни. Което значи, че отново сте поставили тия компании, за които казахте, че сте се объркали и е показателен листата и ще се проведат публични поръчки, официално били написани най-сладките ви хора.. Не се комплицирам елементарно. Като изкараш 12 г може да ме критикуваш дали се комплицирам “, отговори той задочно на премиера акад. Николай Денков.

„ Аз не подстрекавам хората, а с скептицизъм им споделям, че и идващите 4 г няма да е случи нищо положително, тъй като парите ги няма. Каквото направихме ние, това е. Приключи. От вас зависи, или ще се разсъните, ще победим с доста, с цел да може да разбираем, че даването на пари от бюджета на общините не са хвърлени напразно пари, а са директно или за саниране, нова градина, учебно заведение или други „, изясни някогашният министър председател.

„ За 10 година няма да могат да отремонтират това, което ние строим, Няма да могат да го боядисат, поддържат. Светът стартира да харчи доста пари за оръжия. Милиарди помощи за оръжия – за нищо ги нямат. Ние имаме да плащаме втора ескадрила, декември Народно събрание ще одобри замяна на бронираните машини със Страйкър. Държавата което изкара, ще отиде за въоръжение. Да сме наясно. Светът е подобен. Ако другите дават обещание – лъжат хората. Аз няма да ви излъжа. При положителни резултати може най-малко малко да се опитаме тук-таме да помогнем. Не знам какво накара българите по този начин да се объркат, да създадем това безвремие, да е съществена тематика дали са подредили 2 павета вярно “, предизвести Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и реториката на претендента за кмет на София от ПП-ДБ, който твърди, че ще спрат ремонта на ремонтите. Борисов попита в Народно събрание в какъв брой поправки на ремонтите на ремонтите са правени в законите. Паветата зависели от общи служащи, 3 пъти може да ги редиш. „ Законите би трябвало да ги вършат най-квалифицираните адвокати. Колко ремонт сме създали на закони за 3-4 мес.? Колко ремонти на поправките, когато водещи са нашите некоалиционни сътрудници? “, съобщи Борисов, наблягайки, че не кметът реди паветата. Според него ПП-ДБ не можели да приказват антикомунистически – със слагането на Терзиев, със сина на Модев шеф кабинет, тази тематика била изчерпана. Те нямат право и няма да им дадем да приказват срещу комунизма, закани се Борисов. Те са си от тях, добави той.

Петър Паунов уточни, че като е поел общината през 2007 година е имало единствено 4 хотела, 4 къщи за посетители и един санаториум. Сега са 45 къщи за посетители, 22 жилището, повече от 106 места и 2000 кревати за настаняване. „ Задно извървяхме този път, с цел да се трансформира Кюстендил в място чисто за бизнесмени. Станахме водещ културен център и програмата ни съперничи на тази в културната столица на Европа – Пловдив “, посочи дългогодишният кмет. Той се похвали и със санираните здания в общината, както и доста свършени неща. Не ни харесват, тъй като не сме назначили всичките си родственици в бордове държавни, вметна той. Доволен е и от новите спирки в града, съгласно него ще останат с години. „ Не нарязахме нищо на скрап. Предстоят ни доста тежки задания, изключително откакто 2 година няма съответна държавна власт “, акцентира Паунов. И даде обещание да реши казуса с дупките и безводието в дребните обитаеми места.

Паунов се оплака, че преди време „ един министър от Русе прелетя над нас до Скопие, с цел да не види проблемите в региона “.

„ С децентрализацията, с парите за общините, ще можем и аз, и сътрудниците, хората да ръководят действително парите си. 4 лева от парите на кюстендилци едвам се връщат, всичко отива горе, не знае защо “, оплака се той на Бориосв, към който се обърна с „ господин министър председател “. „ Следата от тези хора ще е като оня аероплан до Скопие, по тази причина предстоят значими стопански решения “, счита кметът на Кюстендил. Паунов още веднъж изиска парите на кюстендилци да остават в общината, като подсети, че за същото е упорствал и Борисов до момента в който оглавяваше София. „ Парите на нашите съграждани да бъдат още веднъж тук, с цел да разпределяме ние, а не да ни източват държавни сдружения и хора, които нямат общо с нашия район “, пожела си Петър Паунов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР