Силна експлозия избухна днес в центъра на Кабул, предадоха световните

...
Силна експлозия избухна днес в центъра на Кабул, предадоха световните
Коментари Харесай

Силна експлозия избухна в Кабул

Силна детонация избухна през днешния ден в центъра на Кабул, предадоха международните организации. Според кореспонденти на Ройтерс гърмежът е избухнал покрай дипломатическия квартал в афганистанската столица и многолюден пазарен площад, където се намират доста държавни здания, в това число президентският замък, а също посолства и офиси на интернационалните медии и филантропични организации.

Вътрешното министерство удостовери, че е имало мощен гърмеж в центъра на Кабул. Министерски представител сподели, че детонацията е избухнала в 10-и полицейски окръг, в региона Шерпур. По думите му проверяващ екип е дошъл на мястото, показва ДПА.

Кадри в обществените медии демонстрираха бял пушек да се издига над центъра на града. Местни публицисти обявиха в „ Туитър “, че са чули пукотевица в региона.

В Афганистан се ускоряват боевете сред афганистанските сили за сигурност и талибаните, които откриват надзор върху търговски, инфраструктурни и други обекти. В Кабул в последно време се следи увеличение на насилието след интервал на относително успокоение.

Засега никой не е поел отговорност за нападението.

Телевизионният канал " Толо нюз " заяви, че автомобил бомба се е взривил в афганистанската столица в близост от вкъщи на и.д. министър на защитата Бисмила Мохамади, показва ТАСС.

За момента няма информация за положението и местонахождението на Мохамади. Съобщава се, че в дома му, наподобява, са нахлули въоръжени хора и е избухнала престрелка сред тях и силите за сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР